Diari Més

Madrid demanarà aquest dijous la declaració de zona catastròfica pel temporal

Calculen que els danys causats tenen un valor d'almenys 1.398 milions  

Madrid nevat durant el temporal Filomena.

La Comunitat de Madrid suspèn totes les classes presencials fins el dilluns 18 de generEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Madrid ha aprovat aquest dijous demanar al Govern central la declaració de la capital com a zona catastròfica, després d'estimar, en una primera aproximació preliminar, que el temporalFilomenava causar danys a la ciutat per valor de 1.398 milions d'euros.

Segons ha explicat en roda de premsa l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, aquest càlcul es basa en els perjudicis causats a l'activitat econòmica i en els danys materials ocasionats a edificis, infraestructures i béns tant de l'Ajuntament com dels ciutadans.

Per això, Almeida entén que concorren «tant els requisits jurídics com els supòsits de fet» per declarar Madrid zona catastròfica, i ha demanat al Govern «que respongui com més aviat millor» i així permeti «alleujar la situació».

Nombrosos municipis de la Comunitat de Madrid han plantejat la possibilitat d'exigir la seva declaració com a zona catastròfica després de la nevada del cap de setmana, i Colmenar Viejo ha estat el primer que ha tramitat formalment la petició.

tracking