Diari Més

La infecció de la covid proporciona immunitat durant almenys cinc mesos

L'agència Public Health England afirma que, tot i això poden reinfectar-se i transmetre el virus

Oxford Circus, una de les zones amb més afluència de gent a la ciutat de Londres, pràcticament buida.

El Regne Unit supera el rècord d'infectats en un sol dia amb més de 50.000 nous casosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de les persones que han superat la covid-19 tenen una mitjana del 83% d'immunitat enfront de la malaltia durant almenys cinc mesos, però poden reinfectar-se i transmetre el virus, segons un estudi liderat per l'agènciaPublicHealthEngland(PHE, per les seves sigles en anglès).

Els investigadors van reclutar uns 21.000 sanitaris d'hospitals britànics, dividits en grups segons si havien passat la infecció o mai es van contagiar, i els van sotmetre entre juny i novembre de 2020 a provesPCRquinzenals i a un test mensual per analitzar el seu nivell d'anticossos, segons laPHE, que depèn del Ministeri de Sanitat del Regne Unit i assessora sobre la salut de la població.

Segons els resultats, dels 6.614 sanitaris que tenien anticossos, només 44 van desenvolupar una «potencial» infecció.

L'estudi va concloure que la infecció proporciona un 94% de protecció enfront de la reinfecció simptomàtica i un 75% d'immunitat contra la reinfecció asimptomàtica.

Els experts apunten que els casos de reinfecció detectats en la investigació, dirigida per Susan Hopkins, es consideren «potencials» a l'espera d'una anàlisi genètica que certifiqui la informació.

Així mateix, indiquen que encara no està confirmat que els resultats es puguin extrapolar a un grup de població de major edat, ja que els participants en l'estudi tenien entre 35 i 54 anys i, per tant, sistemes immunes probablement més robustos.

La investigació s'allargarà dotze mesos per concretar la durada de la immunitat, analitzar l'impacte de la nova variant de coronavirus detectada al Regne Unit i monitorar la protecció dels participants que ja han rebut la vacuna.

tracking