Diari Més

Política

La Cambra de Representants dels EUA aprova el segon 'impeachment' a Trump

La votació, que ha comptat amb el suport de deu republicans, obre la via a un judici polític al Senat

El president dels Estats Units, Donald Trump, fa un discurs, un dia després de l'assalt al Capitoli.

La Cambra de Representants dels EUA aprova el segon 'impeachment' a TrumpACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Representants dels Estats Units d'Amèrica (EUA) ha aprovat aquest dimecres a la nit amb el suport dels demòcrates i de deu legisladors republicans el segon impeachmental president Donald Trump, en aquest cas per «incitar a la insurrecció». Trump va fer una arenga als manifestants que el 6 de gener es concentraven davant del Capitoli per protestar contra l'acte de ratificació de Joe Biden com a nou màxim mandatari nord-americà, just després de la qual van assaltar l'edifici governamental en una episodi que va costar la vida a cinc persones. D'aquesta manera, el controvertit president assoleix la fita de ser el primer en la història dels EUA que és censurat dues vegades a través d'aquest procediment.

Abans de la votació, la portaveu dels demòcrates, Nancy Pelosi, ha considerat Trump un «perill» per a la nació. La major part dels republicans han considerat el procediment «temerari» davant l'amenaça que hi pugui haver noves revoltes de grups extremistes favorables a l'encara president.

Un cop s'ha aprovat l'impeachment ara s'obre la via al Senat de demanar un judici polític a Trump, fet per al qual els demòcrates necessitarien els vots favorables de dues terceres parts de la cambra. En tot cas, aquest debat no arribarà abans del 20 de gener, dia en què Trump haurà de cedir la presidència dels EUA al demòcrata Joe Biden.

tracking