Diari Més

L'OMS confirma que el 10 de gener es va superar el milió de casos diaris en una jornada

El rècord de morts diàries va ser el 9 de gener amb més de 15.000 a tot el món

Amèrica ha superat la barrera dels 40 milions de contagis.

L'OMS confirma que el 10 de gener es va superar el milió de casos diaris en una jornadaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha actualitzat avui les seves estadístiques més recents sobre la pandèmia de covid-19 i ha admés que el passat 10 de gener es va superar per primera vegada el milió de casos diaris en aquesta malaltia, que acumula ja 90,7 milions de contagis en un any de pandèmia.

En les últimes 24 hores s'ha registrat una xifra menor de positius, pròxima als 600.000, però la corba mostra que la segona onada de coronavirus en continents com Europa o Amèrica segueix sense tocar sostre, tot i l'inici de les campanyes de vacunació en molts països.

Els morts registrats en les últimes 24 hores han ascendit a més de 12.000, la qual cosa eleva el total en la pandèmia a 1,96 milions; en aquest cas, el rècord de morts diàries es va aconseguir el 9 de gener, amb més de 15.000 a tot el món.

Per regions, les estadístiques de l'OMS indiquen que Amèrica ha superat la barrera dels 40 milions de contagis, Europa s'aproxima als 30 milions i el sud d'Àsia, la tercera zona més afectada del planeta, supera els 12 milions.

Les seves gràfiques mostren no obstant això tendències diferents, ja que a Amèrica hi ha hagut un ascens de casos diaris aquesta setmana, a Europa s'ha mantingut una certa estabilitat i a Àsia Meridional hi ha un lent però continuat descens des del pic aconseguit al setembre.

Amèrica és també la regió amb més morts en la pandèmia (932.000), seguida d'Europa (642.000) i el sud d'Àsia (189.000).

En les dades per països, els EUA continua destacant com el territori més afectat, amb 22 milions de positius i una corba encara a l'alça, seguit de l'Índia (10 milions), el Brasil (8,1 milions) i Rússia (3,4 milions).

A continuació se situen quatre països d'Europa Occidental amb tendències molt diverses: el Regne Unit sembla per fi baixar els seus casos diaris després d'una alça exponencial en les últimes setmanes, França i Itàlia es mantenen estables, i Espanya mostra una preocupant tendència a l'alça, amb xifres pròximes als rècords de novembre.

Els pacients recuperats al món sumen 66 milions, i dels 24 milions de casos actius un 0,5 per cent (112.000) es troben en estat greu o crític.

tracking