Diari Més

Itàlia estendrà les seves mesures restrictives per la pandèmia fins al 5 de març

El toc de queda es confirma entre les 22 i les 05 hores i la restauració continuarà tancada a partir de les 18 h.  

Desenes de persones a la terrassa d'una cafeteria a Turín.

Itàlia estendrà les seves mesures restrictives per la pandèmia fins al 5 de marçEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres d'Itàlia va aprovar anit el decret amb el que estén l'estat d'emergència fins al 30 d'abril i de les mesures restrictives actualment vigents, i en alguns casos amb majors limitacions, fins al 5 de març.

Si bé encara no es coneixen els detalls d'aquest nou decret que haurà de ser publicat al Butlletí de l'Estat en breu, el ministre de Sanitat, RobertoSperanza, va donar els principals detalls en una compareixença davant el Parlament.

A més Itàlia va aprovar la prorroga des del 31 de gener fins al 30 d'abril de l'Estat d'emergència, la qual cosa permetrà el Govern aprovar decrets amb urgència.

La principal novetat és que el decret que entrarà en vigor el 16 de gener és que s'estén a més d'un mes, fins ara s'aprovaven mensualment, i a més prohibeix els moviments entre regions fins al 5 de març.

El toc de queda es confirma de 22.00 hores a 5.00 i els bars i restaurants continuaran tancats a partir de les 18.00 hores, així com totes els gimnasos, piscines i cinemes.

L'única obertura és la dels museus, només en aquelles regions que siguin considerades de risc groc, és a dir amb un menor índex Rten els contagis

L'altra novetat es refereix a l'establiment d'una «zona blanca», on es restauraran gairebé tots els aspectes de la vida quotidiana, des dels desplaçaments fins als horaris d'obertura de bars i restaurants.

Com sempre, correspondrà al Ministeri de Salut identificar quines Regions se situen «en un escenari tipus 1 i amb un nivell de risc baix», sempre que al mateix temps «una incidència setmanal d'infeccions, durant dues setmanes consecutives, sigui inferior a 50 casos cada 100 mil habitants». Una situació epidemiològica que actualment no es presenta en cap regió del país.

Itàlia no concedeix cap mena d'obertures davant les últimes dades ja que va superar aquest dimecres els 80.000 morts per coronavirus en el que va de pandèmia, en registrar 507 morts en les últimes vint-i-quatre hores.

En total han perdut la vida 80.326 persones des de l'inici de la crisi, al febrer de 2020, i d'aquesta manera Itàlia és el segon país europeu amb més morts, només superat pel Regne Unit (83.345), segons les dades de la UniversitatJohnsHopkins.

D'altra banda es van confirmar 15.774 nous contagis, un augment en línia amb el dels últims dies, i s'han realitzat uns 175.000 test diagnòstics.

tracking