Diari Més

Una nova app simula el risc d'infecció en espais interiors

N'hi ha prou amb indicar el nombre de persones, el temps d'exposició i la superfície i altura d'aquest espai, perquè l'app faci la simulació

Una persona amb mascareta pel carrer.

mascareta coronavirus covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experts del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de Madrid (COGITIM) i del Consell General de l'Enginyeria Tècnica Industrial d'Espanya (COGITI) han dissenyat l'aplicació 'simul AIR' (simular COVID), una app que permet analitzar la qualitat de l'aire i comprovar com una correcta ventilació pot reduir el risc de contagi.

L'aplicació fa simulacions que permeten comparar el risc en diferents escenaris per a espais interiors, on el virus SARS-CoV-2 pot transmetre's a través dels aerosols, i ajudar a controlar la transmissió de la covid-19 per via aèria.

Simular COVID es pot descarregar de manera gratuïta a través de Google Play (per a dispositius Android) i en pròxims dies estarà disponible també en l'APP STORE de IOS (iPhone/iPad).

L'aplicació realitza anàlisi de riscos quantitatius, basats en el model probabilístic de Wells-Riley, modificat per Rudnick & Milton, i ha estat aprovada pel Comitè d'Experts en climatització, ventilació i qualitat d'aire interior del COGITI.

D'ús senzill i intuïtiu, n'hi ha prou amb indicar el nombre de persones que es troben en un espai interior, el temps d'exposició i la superfície i altura d'aquest espai, perquè l'app faci la simulació.

L'analitzador aporta dades referents a diversos paràmetres, com la ventilació garantida i desitjable per cada persona, les dosis infeccioses en la unitat de temps sense i amb màscara, l'activitat metabòlica de cada subjecte i la concentració exterior de CO₂, el nombre de persones infectades i la concentració de CO₂ en l'aire exhalat.

Després de la simulació, l'app indica les dades relatives a la probabilitat d'infecció, sense mascareta i sense ventilació, i el número esperat de contagiats.

També mostra la probabilitat d'infecció, amb mascareta i amb ventilació, i el número esperat de contagiats en aquest cas.

tracking