Diari Més

Inicien el primer estudi sobre la vacuna contra la covid-19 en dones lactants

Volen comprovar si a través de la llet materna es transmet també la immunitat als nadons

La primera dosi de la vacuna contra la covid que s'ha administrat a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

El 4,27% dels tarragonins als que se'ls ha ofert administrar la vacuna contra la covid l'ha rebutjatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa catalanaLactApp, fundada a Barcelona el 2016, ha iniciat el primer estudi de la Unió Europea sobre l'ús de la vacuna contra la covid en dones lactants per a veure si a través de la llet materna es transmet també la immunitat als bebès.

Fins ara no hi ha evidència científica sobre l'ús de la vacuna en mares lactants i l'empresa s'ha proposat, en col·laboració amb el CSIC, analitzar fins a dotze mostres de llet per participant.

Segons ha informat en un comunicat l'empresa, que el 2019 va obrir una clínica a Barcelona dedicada a l'atenció integral de la salut de la dona, la investigació busca indagar si la vacuna és capaç de transmetre anticossos als bebès a través de la llet materna i quantificar-los per a saber si aquests poden arribar a protegir els lactants.

Per a fer l'estudi s'han presentat més de 300 mares voluntàries, de les quals finalment se n'han seleccionat 23, a les quals analitzaran entre 10 i 12 extraccions de llet materna, tant abans com després de ser vacunades, per a determinar la composició de la llet.

Les mostres seran examinades per l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), dedicat a la recerca en biotecnologia, conservació, qualitat i ciència dels aliments a la Comunitat Valenciana.

En el procés de creació de les vacunes contra la covid-19 no s'han realitzat estudis clínics amb mares lactants, per la qual cosa no hi ha evidència científica sobre els seus efectes en aquest grup de població.

«No obstant això, l'evidència disponible sobre l'ús de vacunes similars i les dades recopilades fins al moment sobre la malaltia en mares i nadons lactants han portat als principals organismes internacionals a donar llum verda per al seu ús en dones lactants que pertanyin a grups de risc», han explicat els responsables de l'estudi.

tracking