Diari Més

Internacional

El govern espanyol prorroga fins el 2 d febrer la limitació dels vols directes entre l'Estat i la Gran Bretanya

L'executiu justifica la decisió pel fet que «es mantenen algunes incerteses sobre l'abast de la nova variant»

Un senyal de la zona d'Arribades amb un passatger arrossegant una maleta de fons a l'Aeroport del Prat.

El govern espanyol suspèn els vols procedents del Regne Unit excepte per als residents a l'EstatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la segona pròrroga de la limitació dels vols entre l'Estat i la Gran Bretanya per prevenir l'expansió de la nova soca britànica del covid. La nova pròrroga té una durada de 14 dies, fins les 18.00h del 2 de febrer, i inclou –com en el primer decret- la limitació de bucs de passatge entre el Regne Unit i l'Estat. La primera pròrroga es va aprovar el 29 de desembre i tenia vigència fins el 19 de gener.
El govern espanyol justifica la decisió pel fet que «es mantenen algunes incerteses sobre l'abast de la nova variant» del covid, i la situació al Regne Unit «ha anat empitjorant progressivament» i ja presenta una incidència acumulada de 1.031 casos per 100.000 habitants.

«Aquesta situació, unida a la detecció a l'Estat de casos vinculats a la nova variant, fa necessari mantenir aquestes mesures fins que es tingui coneixement del seu impacte a l'evolució de la pandèmia, i especialment en el que pugui afectar el nostre país».

L'executiu espanyol recorda que en funció de l'evolució de la situació i de la pandèmia, i especialment de les decisions que puguin adoptar-se de manera coordinada a la UE, «el Ministeri de Sanitat podrà aixecar aquestes limitacions abans de la finalització del termini».

tracking