Diari Més

Simón lamenta el relaxament social del Nadal i alerta que ara venen «setmanes molt dures»

«Ara és l'hora de tornar a ser estrictes per controlar la pandèmia», afirma el portaveu del Ministeri de Sanitat

El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa.

Simón diu que hi poden haver rebrots «si no apliquem les mesures de prevenció»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha lamentat aquest dilluns el relaxament de la societat espanyola durant les festes de Nadal, i ha alertat que ara venen «setmanes molt dures». Ho ha dit en la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l'última hora de la pandèmia, una última hora que constata un augment destacable dels nous casos d'infectats i de l'ocupació dels hospitals. Simón ha alertat que encara falten diverses setmanes per començar a veure els efectes de la vacuna en la corba del virus, per la qual cosa ha advertit que «ara és l'hora de tornar a ser estrictes per controlar la pandèmia».
Després de constatar que a «pràcticament tots els països europeus continua l'augment de casos», Simón ha volgut deixar clar que l'ascens de la corba no es pot atribuir a la nova soca detectada al Regne Unit, de la qual fins ara es registren a Espanya una setantena d'infectats, amb una setantena més en estudi.

«Pot tenir un petit impacte, però l'evolució no es pot atribuir a això», ha subratllat Simón, que ha reiterat, en canvi, que l'augment s'ha d'atribuir al comportament social durant el Nadal. En tot cas, i preguntat per si davant d'aquest panorama caldria prendre mesures de restricció de la mobilitat més dures, Simón ha indicat que des del seu punt de vista no cal un confinament domiciliari com el del mes de març.

tracking