Diari Més

El nou lot de vacunes arriba a Espanya amb alguns problemes de distribució

La que havien d'arribar a Barajas s'han desviat a l'aeroport de Foronda, a Vitòria  

350.000 dosis de vacunes

El nou lot de vacunes arriba a Espanya amb alguns problemes de distribucióEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova remesa de 350.000 dosis de vacunes dePfizer/BioNTechha arribat aquest dilluns a diferents aeroports d'Espanya, encara que el temporalFilomenaestà dificultant ara la seva distribució, de la que s'encarrega l'empresa, a la Comunitat de Madrid, per les plaques de gel a les vies.

Fonts del Ministeri de Sanitat han informat a EFE que les vacunes s'han rebut sense novetat als aeroports designats, excepte a Madrid on s'ha hagut que desviar el vol a l'aeroport deForonda, a Vitòria, una contingència ja prevista des d'ahir, en el cas que Barajas no obrís completament les seves operacions.

Tal com va avançar aquest diumenge el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, l'aeroport de Vitòria estava ja preparat i amb els transports necessaris per si rebia finalment les dosis de Barajas, cosa que finalment ha succeït.

No obstant això, el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha admès aquest dilluns alguns problemes de distribució d'aquestes dosis per la Comunitat de Madrid.

En una entrevista a Onda Cero, ha assegurat que les plaques de gel a la localitat madrilenya deCiempozuelosestan dificultant l'arribada d'una part d'aquestes vacunes al centre logístic.

Marlaskava apuntar el diumenge que la logística estava «totalment preparada» i ja fora des de Barajas o Vitòria les vacunes podrien ser transportades per carretera a Madrid. «En un sentit o un altre està garantit el subministrament de la vacuna», va insistir.

En aquesta mateixa línia, el ministre de Transports, José LuisÁbalos, va recalcar que la prioritat en aquests moments és garantir el subministrament de béns i serveis essencials, entre ells els productes sanitaris i els aliments. «Les vacunes arribaran demà, dilluns, al seu destí com està previst», va garantir.

tracking