Diari Més

Successos

Busquen a Indonèsia un avió amb 62 persones que va caure al mar

Les autoritats van perdre el contacte amb l'aparell uns tretze minuts després de l'enlairament

Un avió similar a l'accidentat, en una imatge d'arxiu.

Busquen a Indonèsia un avió amb 62 persones que va caure al marEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Indonèsia busca les restes d'un avió comercial de l'aerolínia local Sriwajaya amb 62 persones a bord que va caure a la mar aquest dissabte davant de la costa de Jakarta als pocs minuts d'enlairar després de perdre el contacte amb la torre de control.

L'avió, un Boeing 737-524 matriculat l'any 1994, s'hauria estavellat a la Mar de Java després d'haver-se enlairat de l'Aeroport Internacional Sukarno-Hatta, a la capital indonèsia, amb destinació a Pontianak, capital de Borneo Occidental, un vol d'uns 90 minuts, segons va confirmar l'agència indonèsia de cerca i rescat, Basarna.

Les autoritats van anunciar la tarda del dissabte que s'havia perdut el contacte amb l'aparell a les 14.40 (hora local, 6.40 GMT), uns tretze minuts de l'enlairament i sense que el Transmissor Localitzador d'Emergència (ELT) hagués emès cap avís.

En aquell moment, l'avió havia canviat bruscament de direcció, la qual cosa va suscitar que la torre de control preguntés als pilots què estava succeint quan, sobtadament, va desaparèixer del radar, segons va explicar el ministre de Transport indonesi, Budi Karya Sumadi.

tracking