Diari Més

Successos

Mor un policia del Capitoli a causa de l'assalt al Congrés dels Estats Units

Amb aquesta mort, ja són cinc les persones mortes arran dels incidents

Explosió causada per una munició policial mentre els partidaris del president dels Estats Units, Donald Trump, es reuneixen davant l'edifici del Capitoli.

Mor un policia del Capitoli a causa de l'assalt al Congrés dels Estats UnitsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un agent de la Policia del Capitoli ha mort aquest dijous com a conseqüència de les ferides sofertes en la vigília durant assalt de seguidors del president sortint dels Estats Units, Donald Trump, al Congrés, ha informat la cadena de televisió CNN.

Amb aquesta mort, ja són cinc les persones mortes a causa d'aquests incidents, que es van produir quan els congressistes estaven reunits per ratificar la victòria del demòcrata Joe Biden a les eleccions presidencials de novembre.

A més del policia, la identitat del qual encara no ha estat revelada, van perdre la vida quatre dels manifestants: Ashli Babbitt, una dona de 35 anys resident a San Diego (Califòrnia, EUA); Benjamin Phillips, de 50 i de Ri (Pennsilvània); Kevin Greeson, de 55 anys, d'Athens (Alabama); i Rosanne Boyland, de 34 anys, de Kennesaw (Geòrgia).

Així ho va anunciar el cap de Departament de Policia Metropolitana de Washington DC, Robert Contee III, en una roda de premsa en la que no va donar detalls sobre les circumstàncies específiques de les morts, encara que tres d'elles van ser per «emergència mèdica» i una altra per tret.

Aquest últim va ser el cas de Babbitt, la dona de San Diego que va morir després de rebre un tret d'un agent de la Policia del Capitoli dels EUA, d'acord amb un comunicat d'aquest cos, que s'encarrega exclusivament de la seguretat de el propi edifici i dels voltants, propietat de Govern.

«Es va donar assistència mèdica immediatament i la dona va ser traslladada a l'hospital, on més tard va sucumbir a les seves ferides», va afegir la Policia de Capitoli.

D'acord amb diversos vídeos difosos per les xarxes socials, Babbitt va tractar d'entrar en una zona del Capitoli a través d'una finestra trencada, flanquejada per altres assaltants i va ser llavors quan el policia va prémer el gallet, acabant amb la seva vida d'un sol tret.

Segons els mitjans locals de Califòrnia, aquesta dona era veterana de l'Exèrcit nord-americà, llibertària, fervent seguidora de Trump i partidària de la Segona Esmena, que protegeix el dret a portar armes.

El dia abans de la seva mort, Babbitt va assegurar a Twitter que «res» detindria el moviment de suport a Trump. «Res ens aturarà. Poden intentar i tractar de fer-ho, però la tempesta és aquí i descendirà sobre DC en menys de 24 hores », va escriure en el seu compte personal.

Babbitt va ser la primera víctima mortal confirmada de l'assalt al Capitoli dels EUA, que va obligar a ajornar les sessions de la Cambra Baixa i el Senat.

Després de gairebé quatre hores d'assalt, i amb tota mena de destrosses als hemicicles i oficines de Congrés, els legisladors de tots dos partits van considerar important reprendre la mateixa nit de dimecres la sessió interrompuda i van acabar ratificant la victòria de Biden.

tracking