Diari Més

Successos

Quatre morts i 14 policies ferits durant l'assalt al Capitoli dels EUA

Les autoritats han detingut almenys a 52 persones i han desactivat dues bombes als voltants de les seus dels comitès nacionals dels partits demòcrata i republicà

Un dels manifestants a l'interior del Capitoli dels Estats Units.

Quatre morts i 14 policies ferits durant l'assalt al Capitoli dels EUAACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre persones han mort aquest dimecres i almenys 14 policies han resultat ferits durant l'assalt al Capitoli dels EUA, han assegurat a última hora de la jornada les autoritats locals, que han informat a més d'almenys 52 arrestos.

Les autoritats de Washington havien informat inicialment de la mort d'una dona, que va morir com a conseqüència del tret de la Policia del Capitoli, però després van actualitzar aquesta xifra.

Altres tres persones, que no van identificar, van morir com a conseqüència d'«urgències mèdiques» que van patir a les instal·lacions del Capitoli, ha dit el cap de la Policia Metropolitana de Washington, RobertContee, en una roda de premsa nocturna.

Conteeno ha donat més detalls sobre aquestes morts i ha agregat que 14 agents de policia han resultat ferits durant els incidents al Capitoli, dos d'ells de manera «greu».

Les autoritats han detingut almenys a 52 persones tant al Capitoli com en altres racons de la capital estatunidenca, de les quals unes 30 van ser arrestades per violacions del toc de queda que va imposar l'Alcaldia de Washington a partir de les 18.00 hores.

L'alcaldessa de Washington, MurielBowser, ha estès durant quinze dies més l'estat d'emergència pública a la capital, fins després de la investidura del president electe, JoeBiden, prevista per al 20 de gener.

Contee ha assegurat a més que les autoritats han trobat i han desactivat dues bombes casolanes als voltants de les seus dels comitès nacionals (secretariats) dels partits demòcrata i republicà (DNCiRNC, respectivament).

També han trobat un vehicle en el terreny del Capitoli on hi havia un rifle i fins a deu còctelsmolotov, ha informat la cadena CNN.

L'assalt al Congrés es va produir quan totes dues cambres celebraven una sessió per corroborar la victòria electoral deBidenen les eleccions de novembre passat.

El president sortint Donald Trump havia instat als seus aliats a interferir en aquest procés i al seu vicepresident, MikePence, a arrogar-se un poder que no li atorga la Constitució, i va arengar als seus simpatitzants al fet que continuessin lluitant durant un míting al matí a Washington.

Els seguidors del president es van dirigir després al Capitoli i van entrar per la força en l'edifici, fins que les autoritats van aconseguir desallotjar-los més de tres hores després.

Es reprèn la sessió

Un cop controlada la situació a l'exterior del Capitoli, la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, ha anunciat a través d'una carta que els líders del Congrés han decidit continuar amb la sessió per certificar la victòria del president electe, Joe Biden. «En consulta amb els líders i després d'unes trucades hem decidit procedir aquest vespre, quan el Capitoli estigui disponible pel seu ús», ha explicat.

La policia intentant contenir els manifestants pro-Trump a l'exterior de l'edifici del Capitoli dels Estats Units.

Quatre morts i 14 policies ferits durant l'assalt al Capitoli dels EUAACN

tracking