Diari Més

Infermeria exigeix vacunar cada dia per aconseguir el 80% d'immunitat al juliol

«El virus no entén de caps de setmana ni festius», critica el sector

Una infermera prepara la xeringa.

Infermeria exigeix vacunar cada dia per aconseguir el 80% d'immunitat al juliolEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CSIF denuncia la «irresponsabilitat» i «falta de planificació» dels gestors de Sanitat de les comunitats per dur a terme la vacunació contra la covid-19, que el sindicat d'infermeria SATSE exigeix que es faci tots els dies per aconseguir al juliol la immunització del 80% de la població.

En un comunicat, SATSE critica també que hi hagi diferents velocitats en l'administració de la vacuna en funció de la comunitat, i reclama una «actuació eficaç, ràpida i homogènia», així com que els equips mòbils per a desplaçar-se als centres sociosanitaris estiguin composts per tres infermeres.

Les infermeres exigeixen la contractació de tot el personal necessari per a realitzar amb èxit la campanya de vacunació, una demanda que també subscriu el sindicat de funcionaris CSIF, que, a més, acusa els responsables sanitaris de deteriorar premeditadament la sanitat pública a favor de la privada.

Davant l'«escassetat de personal» per a desenvolupar la campanya, Ciutadans preguntarà al Congrés al Govern per les mesures que adoptarà per a complementar a les comunitats i si permetrà que, al marge de les infermeres, es permetrà a altres professionals injectar la vacuna.

En aquest sentit, el Consell General de Dentistes ha ofert a Sanitat la col·laboració dels odontòlegs per a agilitar la campanya de vacunació i aconseguir «la immunitat de grup com més aviat millor», en subratllar que a Espanya treballen més de 40.000 professionals que podrien ajudar.

«El virus no entén de caps de setmana ni festius», insisteix CSIF, i rebutja «la falta de recursos i la descapitalització» a l'Atenció Primària que s'ha produït, especialment des de la declaració de l'estat d'alarma, per justificar contractes amb entitats privades.

També critica l'intent de responsabilitzar als professionals de la sanitat pels retards en la vacunació, mentre recorda que els ha «suspès permisos» i molts han arribat a final d'any amb dies lliures pendents i amb jornades extra encara sense retribuir.

tracking