Diari Més

Europa supera la barrera de les 600.000 morts durant la pandèmia

Els total de casos al món arriba als 85,5 milions

Membres de la Creu Roja italiana amb mascaretes.

Segona víctima mortal per coronavirus a ItàliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha registrat avui 586.000 nous casos de covid-19 al món, per la qual cosa el total des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 85,5 milions, encara que la gràfica es manté estable i les xifres diàries continuen sent en general més baixes que a finals de desembre.

Els morts en la pandèmia ascendeixen a 1,86 milions, 11.600 registrats en les últimes 24 hores, segons les estadístiques de l'organisme amb seu a Ginebra.

Amèrica suma 37 milions de contagis i 889.000 morts, mentre que Europa acumula 27 milions de casos i ha superat avui la barrera de les 600.000 morts, sense que hi hagi indicis clars de repunts postnavideños en tots dos continents, els més afectats després d'un any de pandèmia.

A nivell nacional si que hi ha alguns països amb gràfica ascendent, principalment el Regne Unit, en clara tercera onada després de l'aparició d'una mutació del coronavirus més contagiosa.

Altres països en la llista de més afectats en casos absoluts amb una corba ascendent són Colòmbia i l'Argentina, amb xifres diàries que en el cas colombià ja superen a les de la seva primera gran onada de juliol i agost, mentre que al territori argentí encara no les aconsegueixen.

Els EUA es manté en tot cas com el país amb més casos confirmats (20 milions), seguit de l'Índia (10 milions), el Brasil (7,8 milions), Rússia (3,3 milions) i Regne Unit (2,7 milions).

Els segueixen, amb corbes estables i lluny dels rècords de casos diaris de novembre, França (2,6 milions), Itàlia (2,1 milions) i Espanya (1,8 milions).

Alemanya, que ha tingut màxims de casos diaris en les últimes setmanes, se situa a continuació amb 1,8 milions de contagis, encara que la seva corba mostra certa tendència a la baixa.

Els pacients recuperats al món ascendeixen a 63 milions, i dels 22 milions de casos actius un 0,5 per cent (108.000) es troben en estat greu o crític.

tracking