Diari Més

El Regne Unit registra més de mil morts per covid en les últimes hores

Les restriccions que comporta el nou confinament a Anglaterra podrien continuar vigents fins a finals de març

El Regne Unit va comunicar aquest dissabte 621 noves morts per COVID-19 en hospitals, residències i llars, amb el que sumen 28.131 els morts des que va començar la pandèmia

El Regne Unit suma 621 nous morts per COVID-19 i supera els 28.000

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit ha registrat en les últimes 24 hores 1.041 noves defuncions per covid-19, després de superar el miler de morts diàries pel virus per primera vegada des de l'abril passat, segons dades oficials difoses aquest dimecres.

El Ministeri britànic de Sanitat ha comunicat a més un altre rècord de contagis per coronavirus, en notificar-se 62.322 nous infectats, la qual cosa representa la xifra de positius diària més elevada des de l'inici de la pandèmia.

Aquestes dades actualitzades eleven el total de decessos per la malaltia a 77.346 al Regne Unit.

Abans de la divulgació d'aquestes xifres, en les quals es recull també que el conjunt del país ha detectat fins avui 2.836.801 casos, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha avisar al Parlament que les dures restriccions que comporta el nou confinament a Anglaterra podrien continuar vigents fins a finals de març.

En una declaració llegida davant la Cambra dels Comuns, el líder conservador ha avançat que l'eventual desconfinament al país serà «gradual».

Johnson també ha remarcat que la «diferència fonamental» de l'actual confinament nacional és que ara el país compta amb un programa de vacunació contra la covid-19.

La intensificació dels controls a Anglaterra inclou l'ordre a la ciutadania de quedar-se a casa i el tancament d'escoles davant l'alarmant repunt d'infeccions per la nova variant, molt més transmissible.

El Govern planeja dur a terme una «revisió contínua» de les mesures, que se supervisaran cada quinze dies, i existirà l'obligació legal d'aixecar-les quan deixin de ser necessàries.

Segons les últimes dades, una de cada 50 persones (al voltant d'1,1 milions de ciutadans) en domicilis privats a la regió anglesa, la més poblada del país amb 56 dels 66,6 milions d'habitants, estava infectada amb la covid la setmana passada.

A més, 1,3 milions de persones han estat vacunades contra la covid-19 al Regne Unit, 1,1 milions a Anglaterra.

tracking