Diari Més

Societat

El 7,5% dels espanyols no pot pagar una calefacció adequada a casa seva

El percentatge de persones en habitatges on hi ha sostres amb goteres arriba al 12,7% a la UE

Imatge d'arxiu d'un termostat

El 7,5% dels espanyols no pot pagar una calefacció adequada a casa sevaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 7,5% dels espanyols no podia el 2019 permetre's el cost d'una calefacció adequada a la seva llar, superant la mitjana europea (6,9%), segons les dades publicades aquest dimecres per l'oficina d'estadística Eurostat.

El percentatge d'europeus que no disposa de mitjans per costejar aquesta despesa va registrar el seu pic el 2012, quan arribava al 10,8%, i des de llavors ha baixat de manera constant en els anys posteriors, encara que hi ha grans diferències entre els estats membres.

Per països, la taxa més alta de població que no pot permetre's mantenir la seva llar prou caldejada es va donar a Bulgària (30,1% dels enquestats), seguit de Lituània (26,7%), Xipre (21,0%), Portugal (18,9%), Grècia (17,9%) i Itàlia (11,1%).

A l'extrem oposat, les taxes més baixes (entorn del 2%) es van registrar a Finlàndia, Àustria, Suècia, Eslovènia, Luxemburg, Estònia i Alemanya.

Eurostat va donar dades també del percentatge de persones en habitatges on hi ha sostres amb goteres, que arriba al 12,7% a la UE, amb Xipre (31,1%), Portugal (24,4%) i Hongria (22,3%) al capdavant.

A Espanya la taxa se situa en el 14,7%.

Els europeus que menys es veuen afectats per aquest problema són els finlandesos (4,1%), eslovacs (5,7%) i els suecs (7%).

Pel que fa a la població que resideix en habitatges que no tenen sanitari, dutxa o bany, el percentatge no és significatiu a nivell de la UE, on se situa en el 1,6%, però afecta sobretot a Romania (22,4%), seguit de Lituània (8,7%) i Letònia (7,7%), mentre que a Espanya és un problema gairebé inexistent (0,3%).

tracking