Diari Més

Societat

Les patronals de l'oci nocturn reclamen que sigui delicte assistir a festes il·legals que puguin causar contagis

Amb aquesta modificació del Codi Penal consideren que els seus locals haurien de poder reobrir

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra a la festa il·legal de Cap d'Any de Llinars del Vallès.

Les patronals de l'oci nocturn reclamen que sigui delicte assistir a festes il·legals que puguin causar contagisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal de l'oci nocturn a Catalunya, Fecasarm, juntament amb la plataforma estatal Spain Nightlife, han enviat aquest dimarts un escrit al ministeri de Justícia reclamant una reforma del codi penal perquè es tipifiquin com a delicte les conductes imprudents susceptibles de causar contagis com ara organitzar o assistir a festes il·legals. Lamenten que no s'ha pogut imputar un delicte contra la salut pública als presumptes responsables de la festa il·legal de Llinars del Vallès perquè «no existeix cap delicte que castigui la conducta de propagació o transmissió de malalties i epidèmies». Afirmen que la nova tipificació seria «útil» per contenir l'expansió de la covid-19 i hauria de permetre reobrir els establiments legals.
A la carta, adreçada al ministre de Justícia espanyol, Juan Carlos Campo, indiquen que la nova tipificació «hauria d'anar acompanyada de campanyes de sensibilització per instruir a la població de la necessitat de no fer cap acció que pugui comportar un contagi».

D'aquesta manera, consideren que es podria permetre la reactivació de les activitats legals actualment clausurades perquè «es pot pensar que són una font de contagi, però realment no ho són».

Amb la reforma legal «tots els assistents a aquestes activitats prendrien moltes més precaucions per evitar contagis, assistirien només a activitats legals i aquestes serien supervisades de forma estricta pels titulars», asseguren.

Acaben la carta demanant al Consell de Ministres que tramiti el projecte de llei de reforma del Codi Penal per introduir «com a delicte de perill abstracte aquelles conductes imprudents susceptibles de provocar o propiciar una transmissió de malalties o epidèmies».

tracking