Diari Més

La pandèmia arriba als 84 milions de contagis al món

Els pacients recuperats al planeta ascendeixen a 61 milions

Personal sanitari agafant mostres er una prova PCR a una jove.

coronavirus, PCR, proves, personal sanitariEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha registrat avui 585.000 nous casos de covid-19, que eleven el total global de contagis a 84.200.000, per ara no s'observa el temut repunt de positius que s'esperava després de les vacances nadalenques en molts països d'Occident.

L'OMS també ha comptabilitzat 8.000 noves morts en les últimes 24 hores, de manera que el total en la pandèmia es manté en 1,8 milions, el que també mostra estabilitat, tot i que les xifres s'acostumen a disparar al voltant de cada cap de setmana.

Amèrica s'acosta als 37 milions de casos, Europa ha superat els 27 milions i el sud d'Àsia suma 12 milions, de manera que es mantenen com les regions més afectades per la covid-19 al planeta, tot i que la corba segueix estable en els continents europeu i americà i a la baixa a l'Àsia Meridional.

En les estadístiques de defuncions, Amèricasi quemostra un augment progressiu en les morts diàries durant les últimes setmanes i suma 878.000, mentre Europa n'ha patit 591.000 i el sud d'Àsia 185.000.

Per països, els Estats Units es manté en més de 20 milions de casos, seguit de l'Índia amb 10 milions i el Brasil amb 7,7 milions.

Estats Unitsha registrat grans alts i baixos en els últims dies en les seves xifres de casos diaris a causa de les vacances nadalenques, però la seva gràfica sembla estabilitzada, així com la del Brasil, mentre que els casos al'Índia van en lent descens des de setembre.

Rússia, amb 3,2 milions de casos, també mostra un descens en els contagis diaris, mentre que en cinquena posició al Regne Unit, amb 2,6 milions, és el país amb la gràfica de noves infeccions més a l'alça.

Amb corbes més estables se situen a continuació França, amb 2,6 milions de casos, Itàlia (2,1 milions) i Espanya (1,8 milions).

Els pacients recuperats al planeta ascendeixen a 61 milions, mentre que dels 23 milions de casos actius un 0,5 per cent (107.000) es troben en estat greu o crític.

tracking