Diari Més

Castella i Lleó demanarà un confinament domiciliari «curt, però eficaç»

La titular de Sanitat ha explicat que, en cas de poder fer-ho, la comunitat ja ho hauria aprovat

La consellera de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó , Verónica Casado.

Castella i Lleó demanarà un confinament domiciliari «curt, però eficaç»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó,VerónicaCasado, ha avançat aquest dimarts que demanarà al pròxim Consell Interterritorial de Salut que la comunitat pugui exercir, amb l'aprovació del govern central, un confinament domiciliari «curt, però eficaç», perquè s'ha revelat com una eina «molt eficaç» per a frenar males tendències.

Així ho ha expressatCasadoen una roda de premsa telemàtica, en la qual ha assegurat que les dades d'avui i dels últims dies evidencien que Espanya i la comunitat han entrat ja en la tercera ona de la pandèmia, que a més espera que «no sigui la pitjor de les tres».

«A vegades és millor fer un confinament estricte de14dies i frenar-lo que aplicar mesures intermèdies», ha argumentat la consellera, qui ha catalogat de «terrible» l'evolució de la pandèmia en aquests últims dies.

Així mateix, la titular de Sanitat ha explicat que,en cas depoder fer-ho, la comunitat ja hauria aprovat un confinament domiciliari, però aquesta és una competència no contemplada per a les comunitats autònomes en l'actual decret d'estat d'alarma, per la qual cosa demanarà que sigui el Govern qui aprovi aquesta mesura estricta.

Per això, mentre esperen si aquest confinament domiciliari arriba,Casadoha demanat a la població que practiquin un confinament «intel·ligent», consistent a actuar com si en veritat aquest estigués actiu.

tracking