Diari Més

Troben coronavirus en recanvis d'automòbils de la fàbrica de la companyia alemanya Daimler a la Xina

A causa del fred, el virus va sobreviure en aquests objectes durant el seu trasllat a altres zones de la Xina

La principal marca comercial de Daimler és Mercedes-Benz.

Troben coronavirus en recanvis d'automòbils de la fàbrica de la companyia alemanya Daimler a la XinaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries xineses han trobat coronavirus en diversos lots de recanvis per a automòbils fabricats per una subsidiària local de la companyia alemanya Daimler que havien estat distribuïts en diferents parts del país, informa aquest dilluns la premsa estatal.

Segons la cadena de televisió pública CGTN, es va detectar un primer cas de coronavirus el passat 26 de desembre a la fàbrica, per la qual cosa les autoritats de Pequín van decidir suspendre la producció i aïllar l'àrea industrial on està situada, en un districte nord-oriental de la capital xinesa.

Els reguladors locals afirmen que la subsidiària de Daimler, que va posar sota quarantena als treballadors, no va complir de manera estricta amb les normatives anti-covid, permetent reunions d'empleats i un ús incorrecte de les mascaretes.

Fins al moment s'han confirmat un total d'onze contagis de covid-19 en el si de la citada empresa.

Un destacat expert del Centre de Control de Malalties (CDC) del país asiàtic va assegurar, no obstant això, que van ser els empleats els qui van contaminar els recanvis amb el virus, descartant que fossin les peçes les que transmetessin el SARS-CoV-2 als treballadors.

A causa del fred, l'agent infecciós va sobreviure en aquests objectes durant el seu trasllat a altres zones de la Xina, on diversos lots procedents de la fàbrica de Daimler han donat positiu en els últims dies en zones com Mongòlia Interior i Shanxi (nord) o Shandong (aquest).

tracking