Diari Més

Moderna preveu produir almenys 600 milions de dosis de la seva vacuna el 2021

Fins ara ha lliurat 18 milions de dosis als Estats Units

Científics espanyols coincideixen que aquests anuncis ofereixen esperances, però cal ser prudents perquè es tracta de dades provisionals.

Vacuna de Moderna o Pfizer? La primera que arribi, és l'única alternativaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica estatunidenca Moderna ha anunciat aquest dilluns que espera produir durant 2021 almenys 600 milions de dosis de la seva vacuna contra la covid-19, 100 milions més del que calculava prèviament.

En un comunicat, la companyia ha indicat que continuarà invertint i ampliant la seva plantilla per a poder fabricar fins a 1.000 milions de dosis al llarg d'enguany.

Moderna ha informat que fins ara ha lliurat 18 milions de dosis als Estats Units, amb qui té un contracte per a subministrar 200 milions de dosis amb una opció per a 300 milions addicionals.

L'empresa ha dit que espera tenir uns 100 milions d'aquestes dosis per als EUA disponibles durant el primer trimestre d'enguany i un total de 200 milions per al final del segon trimestre.

Moderna ha començat també a subministrar el producte al Canadà, amb qui té un acord per a facilitar 40 milions de dosis, amb opció a altres 16, i on la vacuna ja ha estat aprovada pels reguladors.

A més, la companyia estatunidenca té contractes per a vendre 80 milions de dosis a la Unió Europea amb opció a altres 80 milions, 50 milions al Japó, 7,5 milions a Suïssa, 7 milions al Regne Unit, 6 milions a Israel i 6 milions a Catar.

Moderna té un acord amb la companyia suïssa Lonza per a donar suport a la fabricació de la seva vacuna i treballa amb l'empresa Catalent per al procés final de manufactura als EUA i amb l'espanyola Rovi i la sueca Recipharm fora del país.

Aquest mateix dilluns, l'Agència Europea del Medicament (EMA) manté una reunió extraordinària en la qual podria concloure la seva avaluació de la vacuna de Moderna, avançant així el seu veredicte final perquè la Comissió Europea pugui atorgar una llicència condicional a l'ús del fàrmac en territori europeu.

D'arribar a una conclusió positiva, la vacuna de Moderna seria la segona en rebre el vistiplau dels científics de la Unió Europea, després de l'aprovació el passat 21 de desembre del fàrmac desenvolupat contra el covid-19 per les farmacèutiques Pfizer i BioNTech, que ja s'està usant a la UE des de la setmana passada.

tracking