Diari Més

Les vacunes de Pfizer i Moderna s'administraran indistintament

La directora de Salut Pública, Pilar Aparicio, defensa que no hi ha diferència en la seva efectivitat

Les vacunes de Pfizer i Moderna s'administraran indistintamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio, ha assegurat aquest diumenge que les vacunesPfizeri Moderna s'administraran indistintament ja que «no hi ha diferència en la seva efectivitat i no farà falta establir cap mena de priorització, dependrà més de temes logístics».

En una entrevista en la cadena Ser, Aparicio ha valorat que s'hagin avançat els terminis que en principi eren a mitjan gener, ha recordat que l'Agència Europea del Medicament (EMA)ja ha anunciat que avaluarà la vacuna de la farmacèutica Moderna el 6 de gener i a partir d'aquí «la companyia té el compromís que en els següents 15 dies estigui disponible».

Aparicio també s'ha dirigit a la població que no és procliu a vacunar-se i els ha dit que perquè una vacuna s'aprovi ha de passar uns processos de seguretat i eficàcia. «I no s'ha saltat cap procés», ha assegurat.

La directora general de Salut Pública ha informat que per «la importància» d'aquesta vacuna contra lacovid, els assajos clínics s'han realitzat en una forqueta entre 30.000 i 44.000 persones «i això dóna una garantia de la seva seguretat i eficàcia».

Aparicio ha augurat que a mesura que s'avanci en el pla de vacunació, la població anirà guanyant confiança.

Sobre possibles ajornaments en la recepció de les vacunes, la responsable de Salut Pública ha considerat que els retards que hi ha hagut fins ara s'han degut a problemes logístics i s'ha mostrat confiada que això no es torni a repetir.

Respecte al transport de les dosis per via aèria, Aparicio no ha descartat cap via aèria o terrestre «amb la condició que arribin» si bé ha recordat que el pla inicial era trasllat per carretera.

tracking