Diari Més

Regne Unit suma 57.725 casos de covid en 24 hores, un nou rècord

El total de positius per coronavirus al Regne Unit des del principi de la crisi s'eleva ja a 2.599.789

Oxford Circus, una de les zones amb més afluència de gent a la ciutat de Londres, pràcticament buida.

El Regne Unit supera el rècord d'infectats en un sol dia amb més de 50.000 nous casosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit va comunicar aquest dissabte 57.725 nous casos decovid-19registrats en les últimes vint-i-quatre hores, la xifra més elevada fins avui en el conjunt del país des del començament de la pandèmia.

Segons les últimes dades oficials difosos avui pel Ministeri britànic de Sanitat, a més d'encadenar-se cinc jornades consecutives amb més de 50.000 contagis per dia, es van comptabilitzar altres 445 defuncions per la malaltia, un número menor que el notificat ahir, de 613.

D'aquesta forma, el total de positius percoronavirusal Regne Unit des del principi de la crisi s'eleva ja a 2.599.789, mentre que les defuncions per la malaltia arriben a les 74.570.

Els experts creuen que aquests nivells alarmants de casos s'han vist impulsats pel sorgiment d'un nou cep més contagiosa, que ha motivat que des de dijous passat hi hagi més àrees a Anglaterra, el 75%, subjectes al màxim nivell de restriccions per a intentar contenir la pandèmia.

Aquesta greu situació amenaça amb desbordar els hospitals, alerten els experts, i ha provocat que els centres d'educació secundària, les universitats i molts col·legis de primària del país retardin la volta a les classes -prevista inicialment per a dilluns que ve- després de les vacances de Nadal fins al 18 de gener.

Enfront d'aquestes dades preocupants, el país espera esperançat al pròxim dilluns, quan podrà lluitar contra la crisi amb dues vacunes després del vistiplau donat aquesta setmana al preparat d'Oxford iAstraZenecaper part dels reguladors, que ja havien autoritzat al desembre el compost dePfizer/*BioNTech.

tracking