Diari Més

Gibraltar declara el confinament general de la seva població

Els gibraltarenys només podran sortir de les seves cases per a treballar, fer compres essencials o passejar amb nens

Els gibraltarenys només podran sortir de les seves cases per a treballar, fer compres essencials o passejar amb nens

Gibraltar declara el confinament general de la seva poblacióEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Gibraltar ha decretat el confinament general de la seva població per un període de catorze dies, després de les xifres de contagis «notablement altes i preocupants» registrades en els últims dies en el Penyal, que situen els contagis en 973 casos actius.

Segons ha assenyalat el ministre principal de Gibraltar,FabianPicardo, en un comunicat, la mesura suposarà un confinament total de 24 hores, per la qual cosa els gibraltarenys només podran sortir de les seves cases per a treballar, fer compres essencials o passejar amb nens.

A aquest confinament s'inclouen altres excepcions com les sortides justificades per raons sanitàries, nens i persones amb necessitats especials, custòdies compartides, visites justificades a ancians o malalts o passejar gossos.

Aquestes mesures se sumen a altres adoptades ja com el toc de queda o el tancament dels comerços no essencials, una situació que ve provocada perquè «el virus s'està propagant més ràpid del que podem controlar-lo i no podem permetre que aquesta pressió augmenti fins al punt del col·lapse».

Així, ha destacat que el nombre total de casos confirmats des que Gibraltar va començar a fer proves és de 2.304.

Fa just un mes, el passat 2 de desembre, les xifres estaven en 5 nous casos, però l'increment de contagis s'ha fet notori en els últims dies, amb 92 nous infectats en la jornada d'ahir i 172 avui.

Picardoha reconegut que a aquesta situació «no ha ajudat que, mentre estem prenent mesures aquí, hem vist a alguns residents a Gibraltar que han decidit viatjar a Espanya».

Sobre la presència del cep britànic,Picardoha assenyalat que «el comportament del virus, amb una infecciositat tan massiva, suggereix que estem davant la nova variant més infecciosa, però no podem confirmar-lo genèticament».

El ministre principal ha informat també que la vacuna arribarà a Gibraltar procedent de Regne Unit el dia 9 de gener, la qual cosa permetrà vacunar a unes 5.000 persones, la qual cosa suposa la sisena part de la població del Penyal.

Aquest nivell de cobertura sanitària suposa, en paraules dePicardo, que «sobre una base 'per càpita', estem gairebé realitzant més proves que en qualsevol altra part del món».

tracking