Diari Més

Wuhan celebra l'arribada del 2021 amb els carrers plens

L'epicentre del coronavirus sembla haver oblidat els efectes de la pandèmia

La gent celebra el nou any a Wuhan.

Wuhan celebra l'arribada del 2021 amb els carrers plensEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una parella passejava al llarg d'un carrer per als vianants completament ple i no donava crèdit: Wuhan, la ciutat on va començar a propagar-se la covid-19 i la que va viure el primer gran confinament per a frenar la pandèmia, va celebrar en massa l'arribada de l'any nou, gairebé com si res hagués passat.

Des de primera hora de la tarda, riuades de persones van omplir el metro de la ciutat, d'11 milions d'habitants, per a arribar al carrer per als vianants de Jianghan, escenari d'una aglomeració que va sorprendre els propis residents.

«No veia tanta gent junta des de feia anys, és molt emocionant veure Wuhan així», va apuntar el jove Yao, que passejava juntament amb la seva parella al llarg d'aquesta via comercial, on es veien cues per a poder entrar en botigues i restaurants.

La majoria eren joves sense por a contagis –Wuhan va sumar el seu últim cas de covid per transmissió local a mitjan maig– i «amb ganes de recuperar el temps perdut», va afegir la somrient noia, Wu, abillada amb unes orelletes de conill postisses.

Multitudinari compte enrere

Hi ha qui, com Leng, un estudiant universitari, va voler aclarir que la ja recuperada Wuhan no volia refregar les imatges dels multitudinaris festejos en les cares dels qui encara pateixen la pandèmia: «Que nosaltres puguem sortir avui al carrer per a celebrar no significa que no ens solidaritzem amb la resta».

Leng va ser un dels milers de ciutadans que van acudir a la cèntrica plaça de Jianghan per a reunir-se davant del rellotge de l'edifici Hankou i participar del compte enrere que posava fi al 2020.

«Tenim dret a gaudir», va agregar el jove, que tot i la normalitat de la jornada té encara present els estralls que va causar la covid o l'estricte confinament de la ciutat, que va començar a la fi de gener i es va allargar durant 11 setmanes: «Si em dius a la fi de febrer que avui estaríem així, no m'ho creuria», va relatar.

Cinc, quatre, tres, dos, un... les milers de persones congregades en la plaça van comptar expectants i en veu alta cada segon abans d'arribar la mitjanit.

Llavors, els assistents es van felicitar i van deixar anar a l'uníson milers de globus amb diferents formes i colors –la majoria, de cors–, per a donar-li la benvinguda al 2021 i deixar enrere l'infaust 2020.

Entrades esgotades a les discoteques

Després de les «campanades», els wuhanesos es van abraçar i es van fer els selfies de rigor per a compartir-los a les xarxes socials. Per a alguns, era el final de la nit, però per a uns altres la tabola acabava de començar: en algunes discoteques estaven ja les entrades esgotades.

En el fastuós club Han no va deixar d'entrar i sortir gent sense parar en les seves enormes sales, en les quals centenars de persones van ballar –alguns amb mascareta, uns altres sense ella– al so d'una pesada música electrònica fins ben entrada la nit.

«Sé que enguany s'han prohibit en molts llocs. Tota la nostra solidaritat. Però aquí s'han fet molts sacrificis. El país pràcticament ha tancat les fronteres. No hi ha més remei que acceptar que et rastregen els teus moviments. Se suposa que per a evitar contagis. I aquí el confinament va ser... ni es podia sortir de la ciutat», va indicar.

I va afegir que la seva impressió és que «en altres països no s'han aplicat mesures de prevenció contra la covid d'una manera tan estricta com a la Xina».

Lluny queda gener de l'any passat, quan Wuhan registrava desenes de casos diaris d'una «misteriosa pneumònia» que acabaria per causar 3.869 morts a la ciutat, segons les estadístiques oficials.

tracking