Diari Més

Successos

Entren en una escola per fer pintades d'enaltiment del feixisme a la façana

L'alcalde de Sarrià de Ter ho denuncia a la Policia Local i espera que puguin identificar els autors perquè l'acte no quedi impune

Algunes de les pintades.

Entren en una escola per fer pintades d'enaltiment del feixisme a la façanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns individus han entrat a l'escola Montserrat de Sarrià de Ter (Gironès) i s'han dedicat a fer pintades a tota la façana. A banda de gargots, els autors han escrit insults a les parets que donen al pati, han empastifat la zona de jocs infantils i han fet grafitis enaltint el feixisme.

Han pintat creus gammades i també la frase «Viva Hittler» (amb errada inclosa). L'alcalde, Narcís Fajula, ja ha denunciat els fets davant la Policia Local i espera que puguin identificar els autors perquè l'acte no quedi impune.

«A banda que es tracta d'incivisme, i del que ens costarà esborrar les pintades, s'enalteix el feixisme. Perseguirem els autors i quan els trobem emprendrem mesures legals», ha afirmat Fajula.

Les pintades les ha descobert aquest matí un treballador municipal que casualment ha anat a l'escola Montserrat. Aquest centre de primària, situat a la zona de Sarrià de Dalt, no té càmeres de seguretat. «Per sort, fins avui no havíem patit actes d'aquestes característiques", diu l'alcalde.

Aquests individus han saltat la tanca exterior i s'han dedicat a fer pintades i gargots a les parets del pati. Algunes d'elles, enaltint el nazisme. Amb un esprai de color negre, han pintat creus gammades a la façana, a les finestres, al tobogan i en una pissarra, i també han escrit «Viva Hittler».

Els autors dels grafitis també han escrit insults a la façana i a les portes (com ara «Puto quien lo lea», «Maricón», «Puto cole», «Fea») i han pintat «Viva España» al costat d'una altra creu gammada.

tracking