Diari Més

Trànsit

Les noves multes de trànsit que et poden posar a partir de demà

Aquest gener entra en vigor la nova llei de Trànsit de la DGT

Imatge darxiu d'un agent de la Guàrdia Civil en un control.

El paren a un control de trànsit i troben 250 litres de begudes alcohòliques al cotxeEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest gener entra en vigor la nova llei de Trànsit de la DGT, això significa que s'aniran activant progressivament les reformes previstes per millor laseguretat viàriaa les carreteres del país. Algunes d'aquestes reformes consisteixen en noves sancions.

  • Utilitzar el telèfon mòbil mentre es condueix, inclús subjectar-lo amb una mà mentre se circula, implicarà una multa de 500 euros i la retirada de sis punts del carnet.
  • A partir de gener algunes carreteres reduiran la seva velocitat màxima. Se sancionarà als conductors que circulin a més de 30 quilòmetres per hora en vies urbanes d'un únic carril.
  • Comportarà una retirada de quatre punts del carnet per aquelles persones que no es posin el cinturó de seguretat, que no utilitzin sistemes de retenció infantil. La mateixa sanció rebran aquells motoristes que no portin el casc. La DGT ha indicat que el mal ús d'aquests sistemes també serà sancionat.
  • Portar un detector de radars, encara que estigui inactiu comportarà la pèrdua de tres punts del carnet i una multa de 500 euros.
  • Si una persona s'està examinant del carnet de conduir i l'enxampen amb un dispositiu d'intercomunicació no autoritzat serà sancionat amb una multa de 500 euros i no podrà tornar a presentar-se fins passat6mesos.
tracking