Diari Més

La Xina aprova per primera vegada l'ús comercial d'una vacuna contra la covid

Sinopharm haurà de seguir amb els seus assajos clínics i enviar les dades recaptades a les autoritats mèdiques

Vacunes en una planta d'envasament a Pequín, la Xina

La Xina aprova per primera vegada l'ús comercial d'una vacuna contra la covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats xineses han donat avui, per primera vegada, llum verda a la comercialització d'una de les vacunes contra lacovid-19desenvolupades al país, la deSinopharmi la seva subsidiària Institut de Productes Biològics de Pequín.

Totes dues companyies van sol·licitar ahir mateix l'autorització a l'Administració Nacional de Productes Mèdics (NMPA)després d'informar que l'eficàcia de la vacuna era del 79,34%, segons dades provisionals derivades de la fase 3 d'assajos clínics.

En una roda de premsa celebrada avui a Pequín, el número dos de laNMPA, ChenShifei, ha explicat que la institució va arribar a la conclusió que «els beneficis coneguts i potencials d'aquesta vacuna superen als seus riscos coneguts i potencials» i que compleix amb els estàndards marcats per a l'aprovació condicional de la seva comercialització.

La condició és queSinopharmcontinuï duent a terme els seus assajos clínics conformement als terminis acordats i enviant les dades recaptades a les autoritats mèdiques del país per a la seva verificació i registre final.

Chen va explicar que, segons les lleis locals, es pot aprovar de manera condicional una vacuna quan són «necessàries urgentment per a respondre a grans emergències sanitàries públiques».

L'anunci dels resultats de la fase 3 de proves, efectuat ahir, no aportava dades com el nombre de participants que sí que van contreure el virus o els efectes secundaris reportats.

En la roda de premsa d'avui tampoc s'han aportat aquestes dades, que seran publicades «més endavant en publicacions mèdiques xineses i d'altres països», segons el president deCNBG-subsidiària deSinopharmde la qual depèn l'Institut de Productes Biològics de Pequín-,WuYonglin.

Wuha asseverat que les proves es van dur a terme amb estàndards «que superen als existents, fins i tot als de l'OMS (Organització Mundial de la Salut)».

Encara que la Xina doni el seu vistiplau avui a la sortida al mercat del sèrum, ja es va aprovar al juny la utilització de diverses de les candidates a vacuna desenvolupades al país per ser administrades en casos «d'urgència», és a dir, persones altament exposades a risc de contagi.

El subdirector de la Comissió Nacional de Sanitat,ZengYixin, ha revelat avui que entre aquesta aprovació i novembre es van administrar més de milió i mig de dosi de les vacunes.

Després d'això, el passat 15 de desembre, la Xina va iniciar una campanya més ambiciosa de vacunació a grups de risc, i des de llavors s'han injectat altres 3 milions de dosis.

tracking