Diari Més

Judicial

Concedeixen a Urdangarin el 100.2 condicionat a un tractament contra delictes econòmics

L'Audiència de Palma l'havia rebutjat, però el cunyat del rei podrà sortir cada dia d'un centre social de Madrid

Iñaki Urdangarin a la sortida de lapresó per a fer voluntariat.

L'Audiència de Palma revoca l'article 100.2 a Urdangarin que li permetia anar a casa cada dues setmanesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l'Interior ha autoritzat Iñaki Urdangarin, cunyat del rei Felip VI, a gaudir del segon grau penitenciari amb la flexibilitat de l'article 100.2, cosa que li permetrà complir la resta de la condemna pel 'cas Nóos', de 5 anys i deu mesos, en un centre d'inserció social d'Alcalà d'Henares, anar a casa un cap de setmana al mes i treballar de dilluns a divendres com a voluntari a la Llar Don Orione, sempre que se sotmeti al programa de reinserció per a condemnats per delictes econòmics. Així ho ha acordat la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries després d'estudiar la proposta de la junta de tractament de la presó de Brieva (Àvila), on està reclòs des del juny de 2018.

Segons han informat diversos mitjans i han confirmat fonts ministerials a l'ACN, Urdangarin passarà de la presó d'Àvila al centre social d'Alcalà, però a canvi haurà de fer voluntariat cinc dies a la setmana en comptes de tres comfins ara. A més, se sotmetrà a un programa de reinserció per a delinqüents econòmics, que el govern espanyol va implantar al novembre, pioner a nivell mundial. El programa el podran seguir un 5% dels penats, uns 2.000 a tot l'estat.

A l'estiu l'Audiència de Palma ja li va revocar el tercer grau i el 100.2, però la junta de tractament de Brieva va tornar a insistir en proposar el tercer grau. Ara Institucions Penitenciàrires no ha anat tant enllà però li ha concedit el 100.2 condicionat al seguiment de diverses sessions de tractament de reinserció.

tracking