Diari Més

Salut

A partir de l'1 de gener més de 1.300 medicaments baixen de preu

Amb aquestes rebaixes, les farmàcies veuran reduïda la seva facturació en més de 6,4 milions d'euros.  

Façana d'una farmàcia.

A partir de l'1 de gener més de 1.300 medicaments baixen de preuEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.300 presentacions de medicaments de quinze principis actius comuns, alguns molt habituals per al tractament de l'asma, la dermatitis o els processos inflamatoris, baixen de preu a partir de l'1 de gener, en compliment de l'ordre publicada en el BOE sobre preus de referència.

Amb aquesta rebaixa en el preu, i segons càlculs realitzats pel Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, les farmàcies veuran reduïda la seva facturació en més de 6,4 milions d'euros.

Entre els fàrmacs beneficiats per aquesta rebaixa estan aquells compostos per principis actius com el bromur d'ipratropi, labudesònida,fluticasonaiformoterolque són indicats per a l'asma i que són molt utilitzats.

També estan inclosos els medicaments ambhidrocortisonacom a principi actiu i que són receptats molt habitualment per a la dermatitis.

Altres principis actius que es beneficiaran de la rebaixa és laprednisolonautilitzada habitualment per al tractament dels processos inflamatoris.

Els altres principis actius inclosos en aquesta rebaixa de preus són: àcidalendrònicper a l'osteoporosi,azelastinaper a la conjuntivitis al·lèrgica,bimatropostilatanorostper al tractament del glaucoma,ciclopiroxen les infeccions fúngiques de pell iciprofloxacinoper a les infeccions bacterianes.

Està enaquesta llista l'enoxaparinausada per al tromboembolisme venós, elketotifenoper a la conjuntivitis al·lèrgica i latambuolsinaidutasterinareceptada en l'hiperplàsia benigna de pròstata.

A partir de demà, dia 1, les farmàcies hauran de dispensar els medicaments amb càrrecs al Sistema Nacional de Salut amb la corresponent reducció del preu.

tracking