Diari Més

El món arriba als 80 milions de casos de covid-19

Els morts al planeta es mantenen en 1,77 milions, 9.000 d'ells registrats en l'última jornada

Emergència de Serveis d'Ambulància de Cataldo els tècnics Mèdics giren un pacient

Els EUA supera els 700.000 casos de COVID-19 i suma 38.664 mortsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos globals de covid-19 han superat avui la barrera dels 80 milions, dels quals gairebé la quarta part es concentren als Estats Units, país a punt de superar els 20 milions de positius, segons les estadístiques de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els morts al planeta es mantenen en 1,77 milions, 9.000 d'ells registrats en l'última jornada, d'acord amb les dades de l'organisme amb seu a Ginebra.

Els casos diaris s'han reduït sensiblement en les últimes jornades i en els tres dies passats van rondar els 400.000, lluny del rècord de 824.000 del passat 20 de desembre, encara que el descens podria estar relacionat amb l'aturada nadalenca d'aquests dies, i hi ha temor a un fort repunt després dels dies festius.

La disminució de casos diaris es repeteix tant a Amèrica, que avui ha superat els 35 milions de casos, com a Europa, amb 25 milions, però regions amb relativament baixes infeccions com Àfrica (1,8 milions de contagis) o Àsia Oriental (un milió) sí que mostren gràfiques en clar ascens.

Per països, als gairebé 20 milions de casos dels EUA li segueixen els 10 milions de l'Índia, 7,5 milions del Brasil, 3,1 milions de Rússia i 2,5 milions de França.

El Regne Unit, amb 2,2 milions de positius, mostra la corba en major ascens d'aquests països, degut entre altres factors a l'aparició al seu territori d'una mutació del coronavirus més contagiosa.

Els segueixen Itàlia, amb dos milions de casos, Espanya amb 1,8 milions, i Alemanya i Colòmbia amb 1,6 milions, encara que les gràfiques italiana i espanyola pel que fa a casos diaris es mantenen sensiblement per sota dels màxims d'octubre i novembre.

Els pacients recuperats al món ascendeixen a 58 milions, i dels 22 milions de casos actius un 0,5 per cent (106.000) es troben en estat greu o crític.

tracking