Diari Més

Sanitat publica recomanacions per un ús segur del gel hidroalcohòlic

Evitar l'aplicació sobre zones danyades de la pell o mucoses i no fumar immediatament després d'usar-lo, són algunes d'elles

Un gel hidroalcohólico en un bar.

Sanitat publica recomanacions per un ús segur del gel hidroalcohòlicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Evitar l'aplicació sobre zones danyades de la pell o mucoses, així com no fumar immediatament després d'usar el gelhidroalcohòlic, són algunes de les recomanacions llançades aquest dilluns per l'Agència Espanyola de Medicaments (AEMPS)per utilitzar aquestes solucions de manera segura.

Es tracta d'una sèrie de recomanacions d'ús i conservació adequada d'aquests productes i consells per evitar incidents en la població infantil, ja que l'Agència recorda que, en contenir un alt percentatge d'etanol, són inflamables, tòxics per ingestió, i irritants, especialment oculars.

L'AEMPSespecifica que hi ha dos tipus de gels o solucionshidroalcohòliques: els biocides i els productes cosmètics.

Elsbiocides han d'incloure en el seu etiquetatge un pictograma fàcilment identificable, que indiqui que poden ser perillosos i que són inflamables, ja que en la seva composició contenen un alt percentatge d'etanol.

No obstant això, els cosmètics poden contenir una quantitat molt variable d'alcohol i no tenen l'obligació d'incloure aquesta informació en el seu etiquetatge. Malgrat això, l'AEMPSrecomana que se segueixin les mateixes precaucions d'ús que amb els gels i solucionshidroalcohòlique.

Recomanacions d'ús

- Evitar aplicar gels i solucionshidroalcohòliquesen zones sensibles o danyades de la pell o mucoses.

- Mantenir aquests productes allunyats de focus de calor, com poden ser superfícies calentes, exposició solar directa, flames obertes, espurnes o qualsevol font d'ignició.

- No fumar immediatament després d'usar aquests gels o solucions o en llocs on estiguin emmagatzemats.

-Emmagatzemar-los en un lloc ben ventilat i fresc, evitant espais on es produeixin canvis de temperatura importants.

- En cas de contacte amb els ulls, cal aclarir-los amb abundant aigua durant diversos minuts i, si la irritació roman, s'ha de consultar amb un metge.

- En cas d'ingestió, cridar immediatament al Servei d'Informació Toxicològica o acudir a un metge d'urgència.

Protecció de la població infantil

- Mantenir els gels i solucionshidroalcohòliques fora de l'abast dels nens.

- Supervisar sempre l'ús d'aquests productes per part dels més petits.

- En el cas de dispensadors comunitaris, cal tenir en compte l'altura d'aquests, ja que en nombroses ocasions dispensen el producte a l'altura dels ulls dels nens. Abans d'utilitzar-los, cal assegurar-se que no hi ha nens a prop.

- Tenir sempre en compte el tipus d'aplicador i la densitat del producte, ja que en dispensar-lo en format esprai, és probable que l'àrea de difusió sigui major.

tracking