Diari Més

La pandèmia suma gairebé 80 milions de casos al món

Les defuncions per la pandèmia de covid són 1,76 milions, dels quals 3.770 corresponen a les últimes vint-i-quatre hores

Membres de la Creu Roja italiana amb mascaretes.

Segona víctima mortal per coronavirus a ItàliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de covid-19 freguen avui els 80 milions en el món, segons les dades aportades pels països a l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els casos diaris confirmats per test de diagnòstic i que han estat reportats a l'Organització s'eleven a 254.315, una xifra que representa pràcticament la meitat del registrat en els últims dies.

Les defuncions per la pandèmia de covid són 1,76 milions, dels quals 3.770 corresponen a les últimes vint-i-quatre hores.

Encara és aviat per avaluar l'impacte de les festes de Nadal en la propagació del virus, encara que nombrosos científics i responsables polítics temen que els casos i morts es disparin en els pròxims dies.

La tendència més forta a l'alça l'exhibeix el Regne Unit, que en l'última setmana ha acumulat un quart de milió de casos, encara que les morts que registra (3.351) no han seguit la mateixa acceleració.

Diversos laboratoris estan estudiant la nova variant del coronavirus apareguda en aquest país per a determinar si en realitat és més contagiosa, com suggerien les avaluacions inicials.

En els últims set dies, els Estats Units ha acumulat prop d'1,3 milions de casos i més de 15.000 decessos.

En termes de mortalitat, el Brasil és el segon país en pitjor situació, seguit de Mèxic, Rússia i Alemanya.

Per casos registrats i després els EUA i el Regne Unit, la pandèmia ha avançat de forma més veloç en l'última setmana al Brasil, Rússia, l'Índia, Alemanya, Turquia, Itàlia, Colòmbia, França, Sud-àfrica i Holanda.

tracking