Diari Més

Societat

França estén a 100 municipis el sacrifici d'aus per la grip aviària

Les autoritats franceses van detectar a mitjans de novembre un primer focus en una botiga d'animals de l'illa de Còrsega

Un grup pollastres, en una granja.

França estén a 100 municipis el sacrifici d'aus per la grip aviàriaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès ha estés aquest dimarts el sacrifici preventiu d'aus de corral a un centenar de municipis de França, tots ells al sud del país, per evitar la propagació de la grip aviària.

El Boletín Oficial del Estado va situar aquestes localitats tant a Landes, a uns cinquanta quilòmetres de la frontera espanyola pel País Basc, com al departament dels Pirineus Atlàntics.

En la seva anterior edició, del 23 de desembre, s'havia ordenat el sacrifici preventiu a onze municipis de Landes.

El text d'aquest dimarts assegura que la decisió es pren tenint en compte la propagació del virus responsable de la grip aviària, especialment a Landes, i la forta densitat de granges d'aus en aquesta zona.

La mesura entra en vigor aquest mateix dimarts i afecta als propietaris d'aus, els veterinaris, els laboratoris d'anàlisis departamentals, els professionals del sector avícola i els escorxadors, ha afegit aquest document.

Les autoritats franceses van detectar a mitjans de novembre un primer focus de grip aviària altament patògena del cepH5N8en una botiga d'animals de l'illa de Còrsega, que va obligar a sacrificar a totes les aus d'aquest establiment.

tracking