Diari Més

Els contagis per covid a Wuhan van ser deu vegades més del que es pensava

Així ho indica l'estudi serològic realitzat pel Centre de Control i Prevenció de Malalties la Xina

Imatge d'una metgessa a un hospital de Wuhan

Wuhan revisa la xifra de morts i afegeix 1.290, un 50% més de les anunciadesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina ha confirmat que la xifra de persones contagiades per coronavirus a la ciutat de Wuhan va ser deu vegades superiorrespecteles xifres publicades en un primer moment. Aquesta dadas'obtéde l'estudiserològicrealitzatpel Centre de Control i Prevenció de Malalties la Xina, que ha recollit més de 34.000 mostres a Wuhan, entrealtres ciutatsdel país.

Un 4,4% dels ciutadans de Wuhan, ciutat en el centre de la Xina on va sorgir el primer brota escala mundialde covid-19, presenta anticossos del coronavirus SARS-CoV-2, segons un estudi divulgat avui pel Centre de Control de Malalties (CDC) del país asiàtic.

Aquest estudi deseroprevalençaes va dur a terme amb una mostra d'unes 34.000 persones en Wuhan, en la resta de la província de la qual és capital, Hubei, i en altres sis regions que, combinades, sumen més de 341 milions d'habitants: Pequín (nord), Liaoning (nord-est), Cantó (sud-est), Sichuan (centre) iShangháii Jiangsu, totes dues en l'est del país.

Si bé a Wuhan un 4,4% dels participants van presentar anticossos del coronavirus, en la resta de Hubei la xifra cau al 0,44%.

Hubei, i en concret la seva capital, és amb diferència la zona que més casos acumula sobre el total a la Xina.

I en la resta de zones analitzades, de les 12.000 persones que es van sotmetre a les proves serològiques tan sols es van detectar defenses contra l'agent infecciós en dos.

L'estudi també indica que les persones que han superat la covid tenen probabilitats «significativament majors» de tenir anticossos de coronavirus que les que no l'han contret, i que les persones de mitjana edat i ancians també presenten defenses més sovint que les d'altres grups.

«Els resultats de l'enquesta mostren que el nivell de contagis entre la població de la Xina és baix, indicant que el control de l'epidèmia, amb Wuhan com a principal front de batalla, ha estat reeixit i ha previngut de manera efectiva la propagació a gran escala», afirmael CDCal seu compte oficial de la xarxa social WeChat.

L'organisme recorda que aquest tipus d'estudis també s'han utilitzat per a conèixer l'abast dels contagis en altres països com Espanya, on l'última enquesta deseroprevalençaapunta que un 9,9% dels ciutadans presenta anticossos contra el SARS-CoV-2.

Malgrat alguns rebrots esporàdics -que han augmentat en les últimes setmanes-, la Xinaporta mesosamb l'epidèmia pràcticament sota control, sense registrar a més cap defunció des de mitjan maig.

Segons les xifres oficials, des de l'inici de la pandèmia el gegant asiàtic ha detectat gairebé 87.000 casos de covid -encara que en aquesta estadística no s'inclouen els asimptomàtics- i 4.634 defuncions.

tracking