Diari Més

Laboral

El govern espanyol prorrogarà un any més la clàusula de salvaguarda de la jubilació

La mesura tindrà efecte des de l'1 de gener de 2021

La majoria dels treballadors a temps parcial són dones.

El Govern revisa 8.500 pensions de jubilació a temps parcial per la sentència del ConstitucionalPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol prorrogarà un any més l'anomenada clàusula de salvaguarda de la jubilació. La mesura beneficia aquelles persones que van veure extingida la seva relació laboral abans de l'1 d'abril de 2013 i no van ser incloses en algun règim de la Seguretat Social posteriorment. Tindrà efecte des de l'1 de gener de 2021. Finalitzava el 31 de desembre d'aquest any. Segons un comunicat del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, la mesura busca protegir els treballadors que van sortir del mercat laboral a edat avançada sense haver pogut reprendre la seva carrera professional la qual cosa va afectar les seves cotitzacions i prestacions.
CCOO i UGT han destacat que l'executiu espanyol ho ha prorrogat tal com demanaven els sindicats i han insistit a reclamar una solució definitiva.

«Per molt que el gruix de persones afectades ja s'ha jubilat i el col·lectiu afectat és decreixent any a any, encara són milers de treballadors i treballadores els que van ser acomiadats abans de 2013, en mig de la crisi econòmica», recorden els sindicats, que defensen que cal garantir-los aquesta salvaguarda perquè puguin accedir a la jubilació.

tracking