Diari Més

Alemanya reporta 852 victimes mortals per coronavirus en 24 hores

El Govern alemany creu que s'hauran de prolongar les restriccions vigents

Entrada principal del Centre de Vacunació de Berlín.

Alemanya reporta 852 victimes mortals per coronavirus en 24 horesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries alemanyes han reportat avui 852 víctimes mortals amb o per lacovid-19en les últimes 24 hores, després de diversos dies en què es van comunicar registres més baixos de mortalitat a causa de les festivitats.

L'Institut Robert Koch (RKI), competent en la matèria al país, va informar així mateix de 12.892 nous contagis verificats en un dia, un còmput que es considera encara incomplet perquè aquestes jornades es realitzen menys tests de l'habitual.

El màxim de morts en 24 hores es va registrar fa una setmana, amb 962 morts, i la marca de contagis en un dia va ser el 18 de desembre, amb 33.777 contagis.

La incidència acumulada en set dies per 100.000 habitants està en 149,2 casos -el màxim va ser el dimarts de la setmana passada, amb 197,6 casos-.

Les diferències territorials són enormes: mentre a l'estat federat de Saxònia (est) es registra una incidència de 364,7, enMecklenburgo-Antepomeria(nord-est) està en 77,2. A la ciutat estat de Berlín la incidència és de 145,1 casos.

Des de l'inici de la pandèmia, elRKIha verificat al país, el més poblat de la Unió Europea (UE) amb 83 milions d'habitants, un total d'1.664.726 infeccions -dels quals 1.277.900 són pacients recuperats- i 30.978 morts.

El factor de reproducció (R) que pren en consideració les infeccions en un interval de set dies respecte als set anteriors se situa en el conjunt d'Alemanya en 0,74, la qual cosa implica que cada cent infectats contagien de mitjana a 74 persones.

Prolongar les restriccions

El Govern alemany va apuntar ja ahir a una possible prolongació de les dràstiques restriccions a la vida pública vigents, que inicialment s'havien acordat fins al 10 de gener.

El ministre de la Cancelleria,HelgeBraun, es va referir ja ahir a la possibilitat d'haver de prolongar l'aturada actual i les mesures de distanciament social, per les quals es limiten a un màxim de 5 persones i fins a dues llars les reunions privades.

Així mateix està en l'aire si podrà recuperar-se l'activitat escolar presencial, després d'unes vacances nadalenques allargades a tres setmanes i mitja -l'habitual són dues- per tractar de contenir els contagis.

Aquestes qüestions s'analitzaran el 5 de gener, en una nova reunió entre la canceller, Angela Merkel, i els líders regionals, als quals competeix implementar les mesures en el seu territori. Alguns «Länder» s'han mostrat ja disposats a mantenir les restriccions actuals.

Des del 16 de desembre estan tancats els comerços no essencials -l'excepció són les botigues d'alimentació i altres productes d'ús diari, òptiques i ortopèdies, farmàcies, bancs, correus, gasolineres i, en alguns estats, les llibreries-.

Des de principis de novembre està suspès tot l'oci nocturn, la vida cultural -des de museus a sales de concerts, cinemes i teatres- i la gastronomia -bars i restaurants només poden vendre des de llavors menjar per emportar-.

tracking