Diari Més

Obituari

Mor el cantant i compositor mexicà Armando Manzanero per covid-19

Va ser hospitalitzat el passat 17 de desembre i intubat pocs dies després per complicacions amb el coronavirus

Imatge d'arxiu d'Armando Manzanero.

Mor el cantant i compositor mexicà Armando Manzanero per covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant i compositor mexicà Armando Manzanero, ha mort aquest dilluns a causa de la covid-19 als 85 anys, i deixa enrere una eclèctica trajectòria de 70 anys amb 400 temes i més de 30 produccions discogràfiques on va predominar una temàtica: l'amor.

Reconegut més enllà de les seves fronteres com el rei del romanticisme, el també president de Societat d'Autors i Compositors de Mèxic va ser hospitalitzat el passat 17 de desembre i intubat pocs dies després per complicacions amb el coronavirus.

Conegut per balades com 'Contigo aprendí', 'Somos novios', 'Será que hoy' o 'Esta tarde vi llover', Manzanero (Mèrida, Yucatán, 1935) deixa un llegat inoblidable en la història de la música en espanyol, una infinitat de discos venuts i innombrables reconeixements, com el Premi Grammy honorífic en 2014.

Pianista consumat, va arribar a dir que aquest instrument sempre va ser l'«amor de la seva vida, el meu etern company i qui m'ha donat tot», segons recull la Societat d'Autors i Compositors de Mèxic (SACM), de la qual era president des del 2010.

Coneixedor de la tradició del bolero i de gran sensibilitat, el compositor va connectar amb l'audiència amb temes que han estat versionats al llarg dels anys per artistes de la talla d'Elvis Presley, amb 'It's impossible', una versió en anglès de 'Somos novios', Dionne Warwick, Tony Bennett, Alejandro Fernández o Christina Aguilera.

tracking