Diari Més

Les dosis de les vacunes Moderna i Pfizer són les més cares del mercat

La secretaria d'estat de pressupostos de Bèlgica, Eva De Bleeker, va revelar els preus de les vacunes adquirides per la Unió Europea

L'autorització de la vacuna de Moderna per part de la FDA arriba just una setmana després de la de la farmacèutica Pfizer, les primeres dosis de la qual ja s'estan administrant

Els Estats Units autoritza la vacuna de Moderna, segona després de la de PfizerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de les dosis de les vacunes per fer front a la covid-19 era un dels secrets millors guardats fins fa uns dies. I és que la secretaria d'estat de pressupostos de Bèlgica, Eva De Bleeker, va revelar el llistat de preus de les vacunes adquirides per la Unió Europea a través del seu compte de Twitter. Llistat que va esborrar al cap de mitjà hora, però que tothom ja havia fet córrer a través de les xarxes socials. La publicació de De Bleeker ha provocat l'enuig de les farmacèutiques.

D'acord amb el llistat publicat, hi hauria una gran diferència de preu entre les diferents vacunes. La més cara seria la de la Moderna amb un preu per dosi de 14,68 euros (18 dòlars), seguida de laPfizer/BioNTechamb un cost de 12 euros per dosi. En totes dues, cal l'administració de dues dosis.

D'altra banda, la més barata és la d'Oxford/AstraZeneca amb un preu d'1,78 euros la dosi. La Johnson & Johnson té un preu de 6,93 euros (8,50 dòlars), la Sanofi /GSK 7,56 euros i la Curevac 10 euros.

La queixa de les farmacèutiques va ser perquè«els preus estaven protegits per una clàusula de confidencialitat prevista en el contracte firmat amb la Comissió Europea», va afirmar una portaveu de Pfizer Benelux.

tracking