Diari Més

Illa: «Hi haurà un registre compartit amb la UE de qui rebutgi la vacuna»

S'ha mostrat convençut que una tercera onada no portarà a un nou confinament

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa.

Illa admet que la situació de Madrid és «preocupant» però diu que ara «no procedeix» l'Estat d'AlarmaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assenyalat aquest dilluns que dins del pla de vacunació s'anirà citant als ciutadans i qui rebutgi la vacuna entrarà en un registre que es compartirà amb altres socis europeus: «Quedarà consignat, però no és un document per a fer públic», ha dit.

«El que els demanem és que, quan se'ls citi, acudeixin», ha emfatitzat Illa en una entrevista a La Sexta, en la qual ha insistit que les vacunes s'aniran administrant seguint escrupolosament els objectius fixats en el pla de vacunació.

El titular de Sanitat ha reconegut una tendència a l'alça en els contagis en les últimes setmanes i ha admès que aquest «increment gradual» de casos «preocupa molt».

També ha pronosticat que hi haurà mutacions que poden augmentar la transmissibilitat, però enfront de tots aquests «alts i baixos» ha exposat l'estratègia actual, que, al seu judici, «funciona però sense baixar la guàrdia».

Sobre la nova variant britànica del coronavirus, que ja està a Espanya, Illa ha reconegut que existeix «preocupació», però ha subratllat que es tracta d'una variant que ja estava seqüenciada al setembre i, de moment, els casos detectats a Madrid i Andalusia, són persones amb símptomes lleus.

I pel que fa a les mesures de restricció amb el Regne Unit, Illa ha dit que mantindran les que hi ha en marxa per ser les «adequades», si bé no ha descartat implantar altres addicionals si fan falta.

El ministre també ha valorat el procés de vacunació iniciat el diumenge. Ha reconegut que va ser un «moment especial», en el qual ha subratllat «la feina feta» i l'«esforç combinat entre la ciència i la indústria», però també s'ha referit «a totes les persones que haguessin desitjat tenir aquesta vacuna abans, i no van poder».

Illa ha assegurat que sense la dimensió europea, aquest procés no hagués estat possible.

A més, el ministre ha insistit que, al voltant de l'estiu, Espanya i Europa estaran «en una fase d'immunització molt rellevant, que permetrà fer moltes coses que ara no es poden fer».

«La previsió és que el 9 de maig estiguem en condicions de posar fi a l'estat d'alarma», ha afegit, al mateix temps que s'ha mostrat convençut que una tercera onada no portarà a un nou confinament.

tracking