Diari Més

Illa demana «mantenir la guàrdia molt alta» i actuar amb «màxima cautela» per Cap d'Any i Reis

El ministre de Sanitat agraeix a la ciutadania que ha tingut un comportament «molt exemplar» aquest Nadal

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i de la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, a la reunió del Consell Interterritorial de Salut.

Illa demana «mantenir la guàrdia molt alta» i actuar amb «màxima cautela» per Cap d'Any i ReisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat «mantenir la guàrdia molt alta» i actuar amb «màxima cautela»per Cap d'Any i Reis. Illa ha afirmat que «la preocupació és alta», especialment pel caràcter festiu de la nit del 31 de desembre, i ha reclamat limitar la mobilitat i els contactes socials. Illa ha agraït a la ciutadania que aquest Nadal ha tingut un comportament «molt exemplar» i ha apreciat que la societat està «molt conscienciada» i ha fet un «esforç molt notable» per complir les mesures. El ministre de Sanitat ha traslladat aquests missatges en roda de premsa aquest dilluns a la tarda després de reunir-se amb les autonomies al Consell Interterritorial de Salut.
Sobre la soca britànica del coronavirus, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que hi ha més casos en «investigació» a l'Estat espanyol però ha defensat que les opcions de detectar-les abans de viatjar era baixa.

Simón ha dit que la major part de casos d'aquesta soca van iniciar símptomes quatre o cinc dies després d'arribar. El director del CCAES ha avançat que preparen un document consensuat amb les autonomies per regular la qüestió. A Espanya s'han confirmat fins ara 9 casos d'aquesta soca.

Pel que fa a les dades de la pandèmia, Simón ha dit que han detectat una lleugera millora però que cal ser prudents perquè pot estar distorsionat per l'efecte dels festius. Les proves diagnòstiques revelen una positivitat del 8,6% i la mortalitat és del 0,8%.

tracking