Diari Més

Els casos de nens amb covid pugen de l'1 al 12% en la segona ona

Encara que són més lleus i de menor durada, amb menys símptomes i menys probabilitat de contagiar a altres persones  

Membres de Vall d'Hebrón han fet el seguiment de pacients pediàtrics amb diagnòstic confirmat de covid-19 durant el confinament.

Nens, mascareta, adult, famíliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de nens infectats percoronavirushan crescut de l'1 per cent en la primera onada (quan 1.400 menors van ser diagnosticats) al 12 per cent del total de casos informats per Sanitat a finals de setembre, amb més de 66.000 nens infectats pel virus.

Segons ha informat la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), els quadres decoviden nens en la segona onada són més lleus i de menor durada, amb menys símptomes i menys probabilitat de contagiar a altres persones.

En general, els símptomes que pateixen són quadres febrils, catarrals o gastrointestinals i encara que alguns evolucionen a pneumònies es tracta de quadres menys greus que en adults.

Segons laSEPAR, els quadres més greus s'observen a partir dels 10 i 11 anys quan els símptomes s'assemblen als que presenten els adults.

Per la Societat de Pneumologia, l'augment del percentatge de casos obeeix al fet que cada vegada es realitzen més tests diagnòstics a tota la població, mentre que en la primera onada es van estudiar nens amb símptomes importants.

La doctora Cristina Calvo, cap de Pediatria a l'hospital La Paz i membre de laSEPAR, ha explicat que a finals d'abril i maig amb l'avanç de la pandèmia també es van detectar casos en nens que cursaven amb unes síndromes inflamatorismultisisèmicsassociats amb la infecciócovid, més greus i que van requerir ingressos a UCI.

No obstant això i segons aquesta doctora, «no s'han identificat factors de risc que facin pensar que unacovidvagi a evolucionar aquests síndromesinflamatorismultisistèmics».

Habitualment els nens es contagien en l'ambient familiar i no al col·legi. «És clar que els nens no sónhipercontagiadorsi contagien menys. És l'adult infectat el que contagia al nen», ha assegurat.

Igual que els adults, els nens que pertanyen a un grup de risc, com asmàtics o amb patologies respiratòries cròniques, han de vacunar-se en la campanya de vacunació de la grip a fi d'evitar lacoinfecció de les dues malalties que pugui derivar en casos més greus.

tracking