Diari Més

Successos

L'explosió de Nashville provenia d'una autocaravana que avisava d'una bomba

La policia va poder evacuar a veïns de la zona abans de produir-se l'explosió

Així ha quedat un dels edificis de la zona després e l'explosió.

L'explosió de Nashville provenia d'una autocaravana que avisava d'una bombaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'explosió que va sacsejar aquest divendres la ciutat estatunidenca de Nashville va venir d'un vehicle amb un enregistrament que avisava que «una bomba explotaria dels pròxims 15 minuts», va dir en una roda de premsa el cap de la policia local, John Drake.

Aquesta font va explicar que s'estan prenent precaucions per a registrar la zona afectada, però no hi ha indicacions que hi hagi cap altre aparell explosiu.

Poc abans de les 6.00 hora local (12.00 GMT), la policia local va respondre a una trucada que alertava de trets en la zona; però, una vegada que van arribar allí no van veure cap signe d'un tiroteig i es van adonar que hi havia un vehicle amb un enregistrament que avisava que «una bomba explotaria en els pròxims 15 minuts».

Els agents es van afanyar a trucar porta per porta per a evacuar als veïns del centre de Nashville i minuts després es va produir l'explosió.

En la mateixa roda de premsa, el portaveu de la Policia, Don Aaron, va explicar que el vehicle era una autocaravana i encara no se sap si hi havia algú dins quan va explotar.

La Policia de Nashville ja havia dit aquest matí que es tractava d'un «acte intencionat», encara que de moment no ha assenyalat a cap responsable.

Diverses persones estan sent interrogades en l'estació de policia, però Aaron va rebutjar oferir més detalls.

Tres persones van resultar ferides i van ser transportades a hospitals pròxims, però cap està en condició crítica.

El Buró Federal d'Investigacions (FBI) liderarà la investigació en la qual estan participant múltiples cossos de seguretat, inclosa la policia i el cos de bombers de Nashville, així com l'Agència d'Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius, especialitzada en atemptats amb bombes.

L'FBI és l'agència que s'encarrega d'investigar possibles crims federals, com a actes de terrorisme.

El president sortint dels EUA, Donald Trump, que es troba en el seu club privat de Mar-a-Lago a Florida, va ser informat aquest divendres de l'explosió i continuarà rebent informació actualitzada al llarg del dia, va indicar en un comunicat un dels portaveus de la Casa Blanca, Judd Deere.

Quan es va produir l'explosió, es van poder veure flames i fum negre en el centre de Nashville, el cor turístic de la ciutat que està replet de bars, restaurants i establiments on escoltar música en directe.

Nashville, capital del meridional estat de Tennessee, és coneguda com «Music City, USA» (Ciutat de la Música) a causa de la seva important indústria discogràfica.

Imatge de la zona on s'ha produït l'explosió.

La policia investiga l'explosió d'un cotxe al centre de NashvilleEfe

tracking