Diari Més

Societat

Un innovador mestre indi s'emporta el guardó de millor professor del món

Ranjitsinh Disale ha anunciat que repartirà la meitat del premi, un milió de dolars, entre la resta de finalistes

Ranjitsinh Disale amb les seves alumnes ao col·legi de

Un innovador mestre indi s'emporta el guardó de millor professor del mónTNN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mestre indi Ranjitsinh Disale, que va revolucionar primer l'ensenyament en un petit poble de l'Índia i després va estendre la seva metodologia i descobriments a tot el país, ha estat distingit com el millor professor del món després de guanyar el Global Teacher Prize 2020, dotat amb un milió de dòlars.

En una cerimònia virtual celebrada anit des de Londres, l'actor britànic Stephen Fry va anunciar d'entre els deu finalistes al guanyador del prestigiós Global Teacher Prize, que concedeix des de fa sis anys la Fundació Varkey, amb seu actualment a Regne Unit.

«I el guanyador del Global *Teacher *Prize és Ranjitsinh Disale, de l'Índia», va revelar Fry, desencadenant una explosió de goig amb un crit i braços enlaire del mestre indi a l'altre costat de la càmara, una espontaneïtat que aviat es va fer viral en les xarxes socials.

A més el jove mestre, i en un gest únic en les sis edicions del guardó, va anunciar durant el seu discurs que repartiria la meitat del milió de dòlars del premi amb els altres nou finalistes, procedents d'Itàlia, el Brasil, Vietnam, Regne Unit, Corea del Sud, els Estats Units, Sud-àfrica, Nigèria i Malàisia.

«Els mestres són els veritables generadors de canvis, que canvien la vida dels seus estudiants amb una mescla de guix i desafiaments. Sempre creuen en donar i compartir», va assegurar Disale en el seu discurs, segons recull la Fundació Varkey.

«Per això -va afegir- em complau anunciar que compartiré el 50% de la dotació del premi, en parts iguals, amb els meus col·legues entre els deu finalistes, per a secundar així el seu increïble treball. Crec que junts podem canviar aquest món perquè compartir és créixer».

Disale va aconseguir imposar-se a més de 12.000 candidats d'entre 140 països, en un premi que busca reconèixer a un «mestre excepcional» que, com indica l'organització, «hagi realitzat una contribució destacada per a la professió».

Codis QR

La destacada tasca del mestre indi va començar en 2009 en una escola femenina al poble de Paritewadi, en l'estat occidental de Maharashtra, on l'absentisme era del 98% i la majoria de les nenes procedien de comunitats tribals en les quals es parlava un idioma diferent al que s'impartien les classes.

Així Disale no sols va traduir els llibres de text de la classe a la llengua materna dels seus alumnes, sinó que també els va proporcionar codis QR únics perquè les estudiants poguessin accedir a poemes en àudio, conferències en vídeo, històries i altres tasques.

Després, arran de les reaccions de les alumnes i les seves capacitats d'aprenentatge, el mestre anava canviant individualment les activitats amb els codis QR per a adaptar-se a l'estudiant, una metodologia que arran del seu èxit va ser implementada després el 2017 a Maharashtra i el 2018 en la resta del país.

A més, el mestre va aconseguir resultats revolucionaris a la seva escola, amb un 100% d'assistència de les alumnes i amb el 85% dels seus estudiants rebent la puntuació màxima en els exàmens de final de curs, la qual cosa va valer el guardó al millor col·legi del districte.

«El treball de Disale, generant interès per l'educació entre els nens de les zones rurals a través d'idees innovadores i l'ús de la tecnologia, és encomiable i digne de ser emulat per altres», va celebrar a Twitter el governador de Maharashtra, Bhagat Singh Koshyari.

tracking