Diari Més

Sanitat

Un fàrmac oral aconsegueix suprimir «totalment» en 24 hores la transmissió del coronavirus

El tractament pot iniciar-se d'hora per a obtenir així un benefici potencial triple

Imatge d'uns medicaments

Un fàrmac oral aconsegueix suprimir «totalment» en 24 hores la transmissió del coronavirusPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou medicament antiviral,MK-4482/EIDD-2801omolnupiravir, aconsegueix suprimir «totalment» en 24 hores la transmissió del coronavirus, segons han observat investigadors de l'Institut de Ciències Biomèdiques de la Universitat Estatal de Geòrgia.

«Aquesta és la primera demostració d'un fàrmac disponible per via oral que pot bloquejar ràpidament la transmissió delSARS-Cov-2, per la qual cosa podria canviar les regles del joc», han comentat els investigadors, el treball dels quals ha estat publicat en la revista NatureMicrobiology.

Interrompre la transmissió comunitària generalitzada del coronavirus fins que la vacunació massiva estigui disponible és fonamental per a controlar el Covid-19 i mitigar les conseqüències catastròfiques de la pandèmia.

Pel fet que el medicament es pot prendre per via oral, el tractament pot iniciar-se d'hora per a obtenir un benefici potencial triple: inhibir el progrés dels pacients a una malaltia greu, escurçar la fase infecciosa per a alleujar el cost emocional i socioeconòmic de l'aïllament prolongat del pacient i silenciar ràpidament els brots locals.

Redueix la quantitat de partícules virals

«Observem des del principi queMK-4482/EIDD-2801té una activitat d'ampli espectre contra els virus d'ARN respiratoris i que el tractament oral dels animals infectats amb el fàrmac redueix la quantitat de partícules virals disseminades en diversos ordres de magnitud, reduint dràsticament la transmissió. Aquestes propietats van fer deMK-4482/EIDD/2801un poderós candidat per al control farmacològic de Covid-19», han dit els experts.

En l'estudi publicat, l'equip va reutilitzarMK-4482/EIDD-2801contra elSARS-Cov-2i va utilitzar un model de fura per a provar l'efecte del fàrmac per a detenir la propagació del virus. «Creiem que les fures són un model de transmissió rellevant perquè propaguen fàcilment elSARS-Cov-2, però en la seva majoria no desenvolupen una malaltia greu, que s'assembla molt a la propagació delSARS-Cov-2en adults joves», han dit els experts.

Els investigadors van infectar fures ambSARS-Cov-2i van iniciar el tractament ambMK-4482/EIDD-2801quan els animals van començar a eliminar el virus pel nas. «Quan compartim als infectats i després tractem als animals d'origen amb fures de contacte no tractats en la mateixa gàbia, cap dels contactes es va infectar», va dirJosefWolf, estudiant de doctorat en el laboratori dePlemperi coautor principal de l'estudi. «En comparació, tots els contactes de les fures d'origen que havien rebut placebo es van infectar», han resolt.

tracking