Diari Més

Salut

Retiren dos lots del medicament Solinitrina per un defecte de qualitat

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris indica que existeix risc que el pacient rebi una dosi inferior a la prescrita

Imatge d'arxiu de diferents medicaments.

medicaments, farmàcia, pastillesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat aquest divendres de la retirada de dos lots del medicamentSolinitrina0,8 mil·ligrams en comprimits sublinguals, per un defecte de qualitat.

Es tracta dels lots R002 i R003 del medicament pel fet que en els estudis d'estabilitat, s'ha detectat un menor contingut de nitroglicerina a l'establert, per la qual cosa existeix risc que el pacient rebi una dosi inferior a la prescrita.

Aquest fàrmac, explica l'Aemps, està indicat per al tractament de la isquèmia miocardíaca, com a coronari-dilatador d'urgència en la crisi dolorosa d'angorpectoris, estenocàrdia i dolor precordial determinat per isquèmia miocardíaca, com a profilàctic enel angord'esforç, de 'stress' iangornocturn i en la insuficiència ventricular esquerra congestiva.

També per a obtenir una evolució i recuperació més ràpides de les zones miocardíaques lesionades, després d'un infart.

Segons la fitxa tècnica del producte, la manera d'administrarSolinitrina0.8 mg comprimits recoberts sublinguals és introduir un comprimit en la boca, mastegant-ho seguidament i situant-ho a la regió sublingual, amb la finalitat d'aconseguir una absorció més ràpida.

Després d'uns deu minuts pot repetir-se la dosi d'un comprimit si el dolor no ha desaparegut completament, a més, pot administrar-se un tercer comprimit després de 10 minuts més si persisteix el dolor.

Encara que la forma d'administració abans descrita preveu la repetició d'una dosi si el dolor no ha desaparegut, es considera que la infradosificació d'aquests lots representa un risc potencial que el tractament no sigui adequat.

No es disposarà de noves unitats del medicament en el mercat fins que el problema de qualitat estigui solucionat, per la qual cosa l'Aempsinforma que existeixen com a alternatives medicaments comercialitzats.

En concret,Cafinitrinacomprimits recoberts sublinguals, 20 comprimits iTrinispray0,4 mg / 0,05 ml solució per apolvoritzaciósublingual, 1 envasi polvoritzador de 200 dosi.

L'Aempsha contactat amb els titulars de l'autorització de comercialització d'aquests medicaments alternatius perquè incrementin les unitats posades en el mercat.

tracking