Diari Més

Societat

Les obres d'una central geotèrmica provoquen un sisme a Estrasburg

El petit terratrèmol ha tingut una intensitat registrada de 3,5

Punt del sisme i de les reaccions dels veïns.

Les obres d'una central geotèrmica provoquen un sisme a Estrasburg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un lleuger sisme de magnitud 3,5 va ser detectat aquest divendres al matí en les proximitats d'Estrasburg (nord-est de França), atribuït a causes humanes en una zona on un projecte geotèrmic ha hagut de ser interromput.

La Xarxa Nacional de Vigilància Sísmica de França (Renass) va indicar en la seva pàgina d'internet que aquest terratrèmol «induït» va tenir lloc a les 6.59 locals (5.59 GMT) amb epicentre en el municipi de la Wantzneau, a 48.67 graus de latitud nord i 7.81 graus de longitud aquest.

Aquest punt es troba a pocs quilòmetres de l'antiga refineria de Reichstett i on s'estava construint una central de geotèrmia, projecte paralitzat després que s'hagin produït altres petits sismes durant la tardor.

Tremolors que es van considerar el resultat de proves d'injecció realitzades per la companyia que ha d'explotar el complex.

La pàgina franceseisme.fr va deixar constància una hora després, amb desenes de testimoniatges, que el tremolor s'havia sentit a bona part del nord de la regió d'Alsàcia.

tracking