Diari Més

Fernando Simón entre els 'caganers' més venuts

Els caganers pandèmics amb la seva mascareta són també algunes de les novetats d'enguany

Imatge del 'caganer' de Fernando Simón.

Fernando Simón entre els 'caganers' més venutsCaganers.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Fernando Simón, cap visible de l'administració sanitària durant la pandèmia, s'ha convertit gairebé en una icona pop, per la qual cosa la seva figura de caganer és una de les més venudes d'aquest nadal al costat de la de Maradona, després de la seva mort.

Els caganers pandèmics amb la seva mascareta o el del president electe dels EUA, Joe Biden, així com la d'homenatge al mort cantant Pau Donés, són també algunes de les novetats que es poden veure aquests dies als mercats nadalencs de Santa Llúcia, a la plaça de la Catedral, o al de la Sagrada Família de Barcelona.

«Desgraciadament, enguany una de les novetats són aquests caganers amb mascareta», ha explicat a EFE Josep Maria Alós, pare de Marc i Sergi Alós, la parella de germans que estan darrere de Caganers.com, empresa que en els últims anys ha diversificat els rostres de personatges populars convertits en aquestes tradicionals figures del pessebre català, que els representen fent «aigües majors».

«Infermeres, sanitaris, tots els equips que afortunadament han estat ajudant a tots els que han patit la covid tenen el seu caganer», assenyala Josep Maria Alós des del lloc que Caganers.com té en la plaça de la Catedral.

El caganer de Fernando Simón és un dels més venuts tant entre els clients que s'acosten a comprar-lo físicament als mercats de Nadal com a través dels encàrrecs via web.

«El doctor Simón estarà en els pessebres de Barcelona, però també és buscat per col·leccionistes perquè és un personatge que, d'alguna manera, representa la història del 2020», ha apuntat el comerciant.

tracking