Diari Més

Rússia es prepara per començar a vacunar massivament a la població la setmana vinent

S'està valorant actualment els grups prioritaris de la població que seran vacunats en primera instància

El president de Rússia, Vladímir Putin.

Rússia es prepara per començar a vacunar massivament a la població la setmana vinentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha ordenat avui al Govern que comenci a finals de la setmana vinent la vacunació massiva de la població contra el coronavirus, començant per metges i professors.

En una vídeoconferencia en inaugurar centres mèdics multiúsoso del Ministeri de Defensa, Putin ha assenyalat que pròximament s'hauran produït uns 2 milions de dosis de la vacuna russa Sputnik V, la qual cosa fa possible començar la vacunació a gran escala de la població.

«Els demanaria que organitzin la feina de tal manera que al final de la setmana vinent procedíssim a la vacunació a gran escala», ha dit el mandatari dirigint-se a la vice-primera ministra Tatiana Gólikova, encarregada de coordinar la lluita contra el coronavirus.

Aquesta ha dit al seu torn que «ja disposem del potencial per a començar la vacunació massiva al desembre».

«Vull subratllar una vegada més que això es farà de manera voluntària», ha afirmat, al mateix temps que ha recordat que per als russos la vacunació serà gratuïta.

Gólikova ha explicat així mateix que s'està valorant actualment els grups prioritaris de la població que seran vacunats en primera instància, «dos dels quals seran els metges i professors», tal com ha avançat Putin en la reunió.

Aquesta setmana, ha afegit, el Govern espera finalitzar tots els treballs preparatoris per començar en set dies la vacunació massiva de la població.

«Sé que en general tant la indústria com la xarxa (hospitalària de les regions) estan preparades per això. Fem aquest primer pas», ha afirmat Putin.

El Ministeri de Salut recentment va dir que la vacunació massiva contra el coronavirus a Rússia estava prevista per a gener o febrer, si bé la dels grups de risc ja començaria al desembre.

El Centre Gamaleya, desenvolupador de Sputnik V, i el Fons d'Inversions Directes de Rússia (FIDR), van assegurar la setmana passada que la vacuna té una eficàcia de més del 95% i un preu per a les dues dosis necessàries d'uns 20 dòlars.

El ministre de Salut, Mijaíl Murashko, explicarà avui a l'ONU els detalls de la vacuna, que va ser registrada a Rússia a l'agost passat.

Rússia treballa a més en la distribució massiva d'una altra vacuna, la EpiVacCorona, desenvolupada pel Centre Estatal de Recerca de Virologia i Biotecnologia Véktor, que va ser registrada a Rússia a l'octubre però els resultats de la qual de la fase III dels assajos clínics quant a eficàcia encara no han estat publicats.

Una tercera vacuna russa del Centre Chumakov està preparant la fase III d'assajos clínics.

tracking